STEPINČEVO U NAŠOJ ŽUPI

Trodnevnica: Subota: 7. veljače – 17.00 sati: Predstavljenje ovogodišnjih prvopričesnika i krizmanika Misa i propovijed: don Zoran Pinjuh

Read more …

KARDINAL PULJIĆ U NAŠOJ ŽUPI

U nedjelju, 28. prosinca 2008., na blagdan Svete Obitelji, župu Blagaj-Buna posjetio je vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić. Predvodio je nedjeljnu svetu misu u 11.00 sati i uputio vjernicima vrlo poticajne riječi.

Read more …

BOŽIĆ U NAŠOJ ŽUPI

Bozic 2008

Radosne Božićne pjesme plavile su na Badnju večer posebnim ugođajem cijelu župu. Zvuk pušten preko zvona odjekivao je kao eho nebeske radosti: Tvoje svjetlo sja, tamu razbija, put pokazuje u našim noćima... a mi poput pastira koji su išli pokloniti se Novorođenom pošli smo u hladnoj noći s toplim srcima pozdraviti Božić. Prije same mise ponoćke mladi dramske sekcije HKM-a, koje je pripremao naš vrijedni kapelan don Mile Vidić, prikazali su igrokaz Ljubav je jača od alkohola. Na jedan životan način prikazana je aktualna problematika ovisnosti koja ubija prijateljstvo, ruši obitelj, a koju samo ljubav može nadjačati. Nakon igrokaza usljedila je Misa polnoćkakoju je predvodio naš župnik don Ivo Šutalo.

Read more …

ŽIVE JASLICE NA BUNI

Zive jaslice 2008

U utorak, 23. prosinca, u 19.00 sati u našoj župi, u crkvenom dvorištu na Buni, prikazane su žive jaslice. Mladi HKM-a, djeca, odrasli, svi župljani - mlađi i stariji, pripremali su ovih dana štalicu, tor, pastirske kućice, vatre i uređivali prostor kako bi cijela scena betlehemske noći izgledala što ljepše. Veliki broj vjernika, napose djece, došlo je ne samo iz naše župe, nego i iz Mostara i okolnih župa da pogledaju uživo kako je izgledala ona svet noć u kojoj nam se rodio Spasitelj.

Read more …

USPJEŠNA NEDJELJA KARITASA

Nedjelja karitasa 2008

U nedjelju, 14. prosinca 2008., na Treću nedjelju došašća, tj. Nedjelju karitasa za BiH, u našoj župi bilo je vrlo aktivno. Kao i svake godine osim milostinje koja se skuplja na svetim misama za potrebne u župi i biskupiji, naša župa učinila je i gestu više. Udruga žena naše župe, sv. Veronika, zajedno s mladima HKM-a, pripremili su kolače, kiflice, krofne i ostale proizvode i ponudili ispred crkve nakon svetih misa.

Read more …

POČELE MISE ZORNICE

Zornice 2008

Bunsku zoru prvog dana prosinca iznenadili su tihi koraci. Pomalo sneni, ali sigurni kročili su prema centru župe. Crkva je u 6:30 bila prepuna vjernika okupljenih na Euharistiju, prvu misu zornicu ovog adventa. Adventske zornice imaju posebnu draž. Jedni kažu da jedva čekaju poći na tu ranu Sv.misu, da se raspjevaju i da u ranu zoru nekako duhovno osvježeni pođu u novi dan. Drugi pak kažu da im je teško misliti na te dane, jer bi htjeli svaki dan dolaziti a ipak je teško rano ustajati.

Read more …

PREDSTAVLJANJE FOLKLORA I ŽUPNIH ZBOROVA

Djecji zbor Put ljubavi

BUNA – Na svetkovinu Krista kralja, 23. 11. 2008. u našoj župi predstavljen je župni HKUD Herceg Stjepan, te zbor mladih Mir i dječji zbor Put ljubavi. Ovo predstavljanje vezano je i uz blagdan sv. Cecilije, zaštitnice glazbe, koji slavimo 22. 11. Svečanu svetu misu predvodio je župni vikar don Mile Vidić, dok je župnik don Ivo Šutalo ravnao našim zborovima koji su svojim skladnim pjevanjem uzveličali ljepotu svetoga misnog čina.

Read more …

U PROSTORIJAMA ŽUPNOG UREDA ODRŽAN DEKANATSKI SASTANAK

BUNA - U prostorijama župnog ureda Presvetoga Trojstva, Blagaj-Buna na Buni, dana 12. studenoga 2008. g. održan je dekanatski sastanak svećenika mostarskog dekanata u sklopu jesenkse korone. Susret je započeo zajedničkim moljenjem srednjega časa.

Read more …

ČLANICE UDRUGE SV. VERONIKA U POSJETU VEPRICU

sv. Veronika Vepric Makarska

VEPRIC – 9. 11. 2008. Danas je udruga žena „Sv. Veronika" iz naše župe, zajedno sa župnikom don Ivom Šutalom, posjetila Vepric i Gospino svetište. Budući da u župi puno čine i pomažu na karitativnoj i drugim razinama, ovaj duhovni izlet bio im je dar župe i znak zahvalnosti za sva dobra djela koja čine u župi.

Read more …

HKUD „HERCEG-STJEPAN“ U ALADINIĆIMA

Na Svisvete, patrona župe Aladinići, 1. studenoga 2008. g., održani su Deveti dubravski susreti. Na početku svete Mise sve je pozdravio župnik don Vinko Raguž.

Read more …