DON IVO I DON MILE ODLAZE SA ŽUPE

Don Ivo Don Mile oprostaj

U nedjelju, 30. kolovoza, upriličena je oproštajna i zahvalna sveta misa na Buni. Obojica svećenika, i župnik i župni vikar, odlaze sa župe i prihvaćaju nove dužnosti. Naš župnik don Ivo Šutalo, nakon tri godine župnikovanja u ovoj župi (2006.-2009.) dobio je po dekretu biskupa Ratka Perića novu pastoralnu dužnost. Imenovao ga je župnikom i upraviteljem svetišta u župi Presvetoga Srca Isusova u Studencima. Župni vikar don Mile Vidić također se u istoj svetoj misi oprostio od vjernika i prihvatio, po Biskupovu dekretu, dužnost župnog vikara u župi Krehin Gradac kod Čitluka.

Read more …

40 GODINA SVEĆENIŠTVA FRA ILIJE PULJIĆA

Fra Ilija Puljic

U nedjelju, 9. kolovoza 2009 godine u župnoj crkvi Presvetoga Trojstva u Blagaju služena je sveta misa, te je proslavljeno 40 godina svećeništva fra Ilije Puljića. Uz veliki broj vjernika, sv. misu predvodio je slavljenik, fra Ilija Puljić uz koncelebraciju velikog broja svećenika među kojima su bili biskup dubrovački mons. dr. Želimir Puljić, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Ivan Sesar, generalni vikar don Srećko Majić, fra Petar Vlašić, bivši župnik naše župe, fra Tomislav Puljić, naš kapelan don Mile i drugi.

Read more …

SUSRET NA OTOKU KRAPNJU

Krpanj 2009

Mladi iz naše župe, njih 18, mladi iz župe sv. Ivana iz Mostara, njih 10, i 33 mladih iz župe sv. Barbare iz Mulheima kod Koelna proveli su 7 dana zajedno na otoku Krapnju kod Šibenika od 9. do 16. srpnja. Mladi iz Njemačke, predvođeni svojim župnikom Manfredom Schwarzenbergom, došli su u Hrvatsku na ljetni odmor, i zaželjeli se susresti sa svojim starim prijateljima iz župa Blagaj-Buna i Mostar.

Read more …

ILINDAN U STOCU

Ilindan Stolac 2009

Svečanu svetu misu u 11.00 sati predvodio je biskup gospićko-senjski mons Mile Bogović uz koncelebraciju petnaestak susjednih svećenika. Na početku svete mise župnik don Rajko Marković pozdravio je sve biskupa, svećenike i vjerni narod. Svečanom slavlju prethodila je trodnevnica, i vrlo zapažen i lijep koncert Marka Perkovića Tompsona na stadionu u petak, 17. srpnja.

Read more …

PROSLAVA PRESVETOGA TROJSTVA U BLAGAJU

Presveto Trojstvo 2009

Svečana sveta misa na slavu Presvetoga Trojstva, naslovnika naše župe, održana je u staroj župnoj crkvi u Blagaju na samu svetkovinu u 11.00 sati. Uz predvoditelja misnog slavlja don Vinka Raguža, prisustvovali su župnik don Ivo Šutalo i župni vikar don Mile Vidić. Stara crkva bila je pretijesna da primi veliki broj vjernika, djece, mladih i starih, koji su došli počastiti svoga naslovnika i pomoliti se za pomoć i blagoslov.

Read more …

TREĆA VEČER TRODNEVNICE – „NEKA PJESMA BUNOM TEČE“

Presveto trojstvo 2009

Bila je to uočnica svetkovini Presvetoga Trojstva. Večernju svetu misu u 19.00 sati na Buni predvodio je don Luka Pavlović, katedralni župnik na pavlovsku temu Duh Božji prebiva u vama (1 Kor 3,16) Don Luka je istaknuo važnost Duha Svetoga u životu svakog vjernika, važnost njegovih 7 svetih darova i našu otvorenost kojom ih trebamo iz dana u dan primati kako bi Duh Božji uvijek prebivao u nama.

Read more …

BICIKLIJADA U SLAVU PRESVETOGA TROJSTVA

Biciklijada 2009

Tema druge večeri trodnevnice Presvetome Trojstvu bila je Propovijedajte Krista raspetoga (1 Kor 1,23). Stotinjak biciklista pošlo je ispred crkve na Buni prema crkvi Presvetoga Trojstva u Blagaju. Don Ivo Pavlović blagoslovio je bicikliste, don Mile je dao osnovne upute za vožnju, a policija je pošla u pratnji.

Read more …

PRVA VEČER TRODNEVNICE U BLAGAJU

Presveto Trojstvo 2009

Večerašnja misa u 19 sati bila je prva večer trodnevnice za proslavu župnog naslovnika Presvetoga Trojstva. Predvodnik misnog slavlja bio je don Ljubo Planinić, župnik župe Kruševa. Na ovoj svetoj misi pjevao je naš dječji zbor „ Mir“. Bilo je lijepo vidjeti ne baš prepunu crkvu vjernika, njih oko 80, ali ipak dovoljno punu da našoj „oronuloj starici„ bar na trenutak vrati onaj stari blistavi sjaj.

Read more …

SUSRET MLADIH NA ROTIMLJI

Posjeta Rotimlja

Dana 22. svibnja ove godine naša Hrvatska Katolička Mladež Bl. Alojzija Stepinca s Bune, posjetila je župu Rotimlja. Te večeri u 20.30 sati zajedno sa domaćinima i mladima sv. Ivana sudjelovali su u duhovnom programu. Najprije je 19.00 sati bila sveta krunica nakon čega je slijedila sveta misa.

Read more …

PUSTITE MALENE K MENI

Prva pricest 2009

U nedjelju 17.5. sakrament Svete pričesti primilo je 46-tero prvopričesnika naše župe. Nakon vjeronaučnih priprema kroz cijelu školsku godinu sa don Milom kucnuo je i dan kada su potvrdili da će čvrstim koracima koračati Isusovim stopama, te iz hostije crpiti snagu i vjeru na svom putu.

Read more …