Župne obavijesti od 16. 9. do 30. 9. 2012.

Svete mise radnim danima početkom rujna vratile su se na uobičajenu satnicu. Jutarnje mise u 7 sati su ponedjeljkom, utorkom, srijedom i subotom a večernje mise u 18 sati su četvrtom i petkom. Gospinu krunicu molimo redovito petkom pola sata prije večernje svete mise. Potičem vas da dođete na pobožnost krunice u crkvu a svakako neka se krunica moli u obiteljskoj zajedničkoj molitvi

Read more …

Župne obavijesti: 3. 9. - 16. 9. 2012.

Crkveno vjenčanje žele sklopiti Marijan Šunjić, sin Joze Šunjića i Luce r. Škobić iz župe Potoci - Bijelo Polje, i Mira Šitum, kći Blaža Šituma i Anice r. Marić iz naše župe. Mladencima molimo Božji blagoslov! O početku župnog vjeronauka, ovisno o pečetku nastave u školama i sređivanju rasporeda sati, vjeroučenici i njihovi roditelji bit će obaviješteni na nedjeljnim svetim misama

Read more …

Župne obavijesti: 6. 8. - 2. 9. 2012.

- Toni Doko, sin Mate Doke i Ive r. Čarapina iz župe Katedrala .- Mostar, i Danijela Pinčić, kći Zrinka Pinčića i Mile r. Lukić iz naše župe. - Marijo Musa, sin Darinka Muse i Ružice r. Ćorić iz Nagolda – Njemačka, i Dragana Vidović, kći Dragana Vidovića i Svjetlane r. Rogić iz naše župe. Mladencima molimo Božji blagoslov! Brojevi Župnog lista (tijekom ljeta) izlazit će mjesečno (svaka četiri tjedna) s rasporedima misa i važnijim obavijestima.

Read more …

Župne obavijesti: 09. 7. - 05. 08. 2012.

Crkveno vjenčanje žele sklopiti Mario Vranjkić, sin Jozipa Vranjkića i Ljiljane r. Burić iz naše župe, i Anamarija Šarac, kći Frane Šarca i Nedjeljke r. Rozić iz Mostara. Mladencima molimo Božji blagoslov! Brojevi Župnog lista (tijekom ljeta) izlazit će mjesečno (svaka četiri tjedna) s rasporedima misa i važnijim obavijestima. Svete mise radnim danima tijekom srpnja i kolovoza bit će jutarnje u 7 sati, osimvjenčanja i eventualnih sprovodnih misa koje se dogovaraju s obiteljima.

Read more …

Župne obavijesti: 15. 6. - 8. 7. 2012.

Blagoslov polja i sv. mise po grobljima: • Dračevice, 24. lipnja u 09.00 sati; • Kamena, 1. srpnja u 15 sati; Slijedeći brojevi Župnog lista (tijekom ljeta) izlazit će mjesečno (svaka četiri tjedna) s rasporedima misa i važnijim obavijestima. Svete mise radnim danima tijekom srpnja i kolovoza bit će jutarnje u 7 sati. Nedjeljne mise tijekom ljeta ostaju u 8 i 11 sati kao i prije.

Read more …

Župne obavijesti: 11. 6. - 24. 6. 2012.

Župni vjeronauk i sekcije održavaju se po uobičajenom rasporedu (osim za prvopričesnike i krizmanike koji su završili ovu vjeronaučnu godinu - čestitamo!). Redoviti župni vjeronauk i sekcije završavamo s nedjeljom, 17. lipnja 2012. godine, pučkom svetom misom zahvalnicom u 11 sati! Crkveno vjenčanje žele sklopiti Mato Soldo, sin Andrije Soldo i Vide r. Puljić iz naše župe, i Marica Matić, kći Andrije Matića i Cvite r. Drljo iz župe Sv. Petra i Pavla - Mostar. Mladencima molimo Božji blagoslov! HKUD “Herceg Stjepan” zahvaljuje svim našim župljanima, napose svojim članovima društva (Bećari, folklor, tamburaši, dječji folklor)

Read more …

Župne obavijesti: 28. 5. - 10. 6. 2012.

Župni vjeronauk i sekcije održavaju se po uobičajenom rasporedu (osim za prvopričesnike i krizmanike koji su završili ovu vjeronaučnu godinu - čestitamo!). Redoviti župni vjeronauk i sekcije završavamo s nedjeljom, 17. lipnja 2012. godine. Crkveno vjenčanje žele sklopiti Josip Masatović, sin Štefe Masatovića i Jele r. Mršić iz naše župe, i Renata Vidačković, kći Dragana Vidačkovića i Željke r. Miletić iz Žitomislića - župa Gradina. Mladencima molimo Božji blagoslov! HKUD “Herceg Stjepan” i naš Župni ured u sklopu proslave Presvetoga Trojstva organiziraju na drugi dan trodnevnice, u petak, 1. lipnja, susret folklora “Neka pjesma Bunom teče”. Pozivamo naše župljane, posebno domaćice, da pomognu oko dočeka gostiju.

Read more …

Župne obavijesti: 14. 5. - 27. 5. 2012.

Župni vjeronauk i sekcije održavaju se po uobičajenom rasporedu. Svibanjska pobožnost održava se u našoj crkvi tijekom mjeseca svibnja pola sata prije večernje svete mise svakog radnog dana (ukoliko u Župnom listu ne stoji drugačije!). Pobožnost organizira i predvodi “Sv. Veronika”. U nedjelju, 20. svibnja, neće biti pučke mise u 11 sati u našoj crkvi zbog krizme koja je predviđena toga dana poslijepodne u 17 sati. Dakle, taj dan u našoj župi bit će misa u 8 i 17 sati u crkvi te u 9 sati na groblju Gnojnice.

Read more …

Župne obavijesti: 30. 4. - 13. 5. 2012.

Župni vjeronauk i sekcije održavaju se po uobičajenom rasporedu. Crkveno vjenčanje žele sklopiti Ivan Odak, sin Bože Odaka i Ljube r. Smoljan iz župe Čerin, i Zorica Arapović, kći Miroslava Arapovića i Mire r. Brać iz naše župe. Mladencima molimo božji blagoslov! Svibanjska pobožnost bit će u našoj crkvi tijekom mjeseca svibnja pola sata prije večernje svete mise svakog radnog dana (ukoliko u Župnom listu ne stoji drugačije!). Pobožnost organizira i predvodi “Sv. Veronika”.

Read more …

Župne obavijesti: 16. 4. - 29. 4. 2012.

Župni vjeronauk i sekcije započinjemo u ponedjeljak, 16. travnja, po uobičajenom rasporedu. Crkveno vjenčanje žele sklopiti Željko Krezić, sin Franje Krezića i Stanislave r. Joković iz naše župe, i Ljubica Pašalić, kći Stipe Pašalića i Matije r. Krstanović iz Duvna. Mladencima želimo Božji blagoslov! Roditeljski susret za roditelje prvopričesnika bit će u nedjelju, 22. travnja, poslije mise u 11 sati u crkvi.

Read more …