Župne obavijesti: 11. 6. - 24. 6. 2012.

Župni vjeronauk i sekcije održavaju se po uobičajenom rasporedu (osim za prvopričesnike i krizmanike koji su završili ovu vjeronaučnu godinu - čestitamo!). Redoviti župni vjeronauk i sekcije završavamo s nedjeljom, 17. lipnja 2012. godine, pučkom svetom misom zahvalnicom u 11 sati! Crkveno vjenčanje žele sklopiti Mato Soldo, sin Andrije Soldo i Vide r. Puljić iz naše župe, i Marica Matić, kći Andrije Matića i Cvite r. Drljo iz župe Sv. Petra i Pavla - Mostar. Mladencima molimo Božji blagoslov! HKUD “Herceg Stjepan” zahvaljuje svim našim župljanima, napose svojim članovima društva (Bećari, folklor, tamburaši, dječji folklor)

Read more …

Župne obavijesti: 28. 5. - 10. 6. 2012.

Župni vjeronauk i sekcije održavaju se po uobičajenom rasporedu (osim za prvopričesnike i krizmanike koji su završili ovu vjeronaučnu godinu - čestitamo!). Redoviti župni vjeronauk i sekcije završavamo s nedjeljom, 17. lipnja 2012. godine. Crkveno vjenčanje žele sklopiti Josip Masatović, sin Štefe Masatovića i Jele r. Mršić iz naše župe, i Renata Vidačković, kći Dragana Vidačkovića i Željke r. Miletić iz Žitomislića - župa Gradina. Mladencima molimo Božji blagoslov! HKUD “Herceg Stjepan” i naš Župni ured u sklopu proslave Presvetoga Trojstva organiziraju na drugi dan trodnevnice, u petak, 1. lipnja, susret folklora “Neka pjesma Bunom teče”. Pozivamo naše župljane, posebno domaćice, da pomognu oko dočeka gostiju.

Read more …

Župne obavijesti: 14. 5. - 27. 5. 2012.

Župni vjeronauk i sekcije održavaju se po uobičajenom rasporedu. Svibanjska pobožnost održava se u našoj crkvi tijekom mjeseca svibnja pola sata prije večernje svete mise svakog radnog dana (ukoliko u Župnom listu ne stoji drugačije!). Pobožnost organizira i predvodi “Sv. Veronika”. U nedjelju, 20. svibnja, neće biti pučke mise u 11 sati u našoj crkvi zbog krizme koja je predviđena toga dana poslijepodne u 17 sati. Dakle, taj dan u našoj župi bit će misa u 8 i 17 sati u crkvi te u 9 sati na groblju Gnojnice.

Read more …

Župne obavijesti: 30. 4. - 13. 5. 2012.

Župni vjeronauk i sekcije održavaju se po uobičajenom rasporedu. Crkveno vjenčanje žele sklopiti Ivan Odak, sin Bože Odaka i Ljube r. Smoljan iz župe Čerin, i Zorica Arapović, kći Miroslava Arapovića i Mire r. Brać iz naše župe. Mladencima molimo božji blagoslov! Svibanjska pobožnost bit će u našoj crkvi tijekom mjeseca svibnja pola sata prije večernje svete mise svakog radnog dana (ukoliko u Župnom listu ne stoji drugačije!). Pobožnost organizira i predvodi “Sv. Veronika”.

Read more …

Župne obavijesti: 16. 4. - 29. 4. 2012.

Župni vjeronauk i sekcije započinjemo u ponedjeljak, 16. travnja, po uobičajenom rasporedu. Crkveno vjenčanje žele sklopiti Željko Krezić, sin Franje Krezića i Stanislave r. Joković iz naše župe, i Ljubica Pašalić, kći Stipe Pašalića i Matije r. Krstanović iz Duvna. Mladencima želimo Božji blagoslov! Roditeljski susret za roditelje prvopričesnika bit će u nedjelju, 22. travnja, poslije mise u 11 sati u crkvi.

Read more …

Župne obavijesti: 2. 4. - 15. 4. 2012.

Ispovijed starih i bolesnih po našoj župi uoči Uskrsa bit će u Velikom tjednu: • ponedjeljak, 2. travnja, oko 9.00 sati u Kosoru, zatim Gnojnice pa Dračevice; • utorak, 3. travnja, oko 9.00 u Hodbini, zatim Brodari, Novo Naselje te Buna; • srijeda, 4. travnja, oko 9.00 Ortiješ; Treba prijaviti svećeniku one koji žele primiti sakramente! Crkveno vjenčanje žele sklopiti Mario Soldo, sin Ivana Solde i Ljilje r. Petrović iz naše župe, i Danijela Kordić, kći Stanka Kordića i Danice r. Pavković iz župe Grljevići. Mladencima želimo Božji blagoslov!

Read more …

Župne obavijesti: 19. 3. - 1. 4. 2012.

Župni vjeronauk i sekcije održavaju se po već ustaljenom rasporedu. Ukoliko se ne održava nastava u školi - neće biti ni župnog vjeronauka. Korizmenu akciju “Kupi knjigu - daruj Caritas!” organizira udruga žena Sv. Veronika na 5. korizmenu nedjelju, 25. ožujka, uz svete mise. Sav prihog od prodanih knjiga ide za naš Župni caritas. Istovremeno svoju obitelj i sebe obogaćujete dobrom literaturom!

Read more …

Župne obavijesti: 05. 3. - 18. 03. 2012.

Župni vjeronauk i sekcije održavaju se po već ustaljenom rasporedu. Ukoliko se ne održava nastava u školi - neće biti ni župnog vjeronauka. Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo Herceg Stjepan namjerava nabaviti narodne nošnje za svoje članove. U tu svrhu računa i na pomoć naših župljana. Njihovi će službeni predstavnici u drugoj polovici mjeseca ožujka posjetiti naše obitelji po župi da oni koji žele i mogu dadnu svoj prilog, makar i skromni.

Read more …

Župne obavijesti: 20. 02. - 04. 03. 2012.

Župni vjeronauk i sekcije održavaju se po već ustaljenom rasporedu. Ukoliko se ne održava nastava u školi - neće biti ni župnog vjeronauka. Za vanjsku fasadu crkve na Buni (KM): Zrinko Pinčić 50, N. N. 100. Za Župni list (KM): Danijela Krešo 10, Tomo Nikolić 10. Pobožnost križnoga puta tijekom korizmebit će petkom u 17.30, pola sata prije večernje svete mise, u našoj crkvi na Buni. Milostinja, koja će se prikupljati petkom tijekom korizme,

Read more …

Župne obavijesti: 06. 2. - 19. 02. 2012.

Župni vjeronauk i sekcije održavaju se po već ustaljenom rasporedu. Ukoliko se ne održava nastava u školi - neće biti ni župnog vjeronauka. Za vanjsku fasadu crkve na Buni (KM): Mato Krtić 50, Ante Marić 100, Marko Perić 100. Za Župni list (KM): Mijo Marjanović 20, Ivica Bošković 10, Slavko Brljević 20. Korizma ove godine započinje s Čistom srijedom - Pepelnicom, 22. veljače.

Read more …