Župne obavijesti od 14.4. do 21.4.2019.

Župni vjeronauk i sekcije Završili smo s vjeronaukom i sekcijama u prošlu subotu. Nastavak župnoga vjeronauka i sekcija bit će pravovremeno objavljen u župnom listu. Svi oni koji imaju zaduženja i probe za Veliki Tjedan, Uskrs i Prvu Pričest pridržavat će se dogovorenih termina. Ispovijed starih i bolesnih - Utorak, 9. travnja od 9 sati: Kosor, Gnojnice, Dračevice, Kočine, Hodbina, Brodari i Buna; - Srijeda, 10. travnja, od 9 sati: Ortiješ.

Read more …

Župne obavijesti od 25.3. do 7.4.2019.

- Pobožnost križnoga puta je korizmenim petcima pola sata prije večernje sv. Mise; - Pobožnost Trinaest utoraka sv. Anti započeli smo prošloga tjedna. Pobožnost će biti svakoga utorka pola sata prije večernje sv. Mise do svečeva spomendana. - Susret s članicama udruge “Sv. Veronika” bit će na prvi četvrtak u travnju (4. 4.) nakon večernje sv. Mise Nedjelja solidarnosti u BiH Na redovitom zasjedanju BK BiH u Sarajevu, 3. studenoga 2015. odlučeno je da Treća korizmena nedjelja bude Nedjelja solidarnosti u partikularnoj Crkvi u BiH.

Read more …

Župne obavijesti od 11.3. do 24.3.2019.

- Svetkovina sv. Josipa, zaručnika BDM i zaštitnika naše Mostarskoduvanjske biskupije bit će svečano proslavljena svetom Misom u utorak, 19. 3. 2019. s početkom u 18 sati u mostarskoj katedrali. Mi ćemo u našoj župi proslaviti svetkovinu sv. Josipa i ujedno započeti utorke sv. Anti pola sata prije večernje sv. Mise. - Nedjelja solidarnosti Crkve u BiH bit će na treću nedjelju korizme.

Read more …

Župne obavijesti od 25.2. do 10.3.2019.

Župni vjeronauk, ministrantski susret kao sekcije i probe zborova su po ustaljenom rasporedu. - Pobožnost križnoga puta je korizmenim petcima pola sata prije večernje svete Mise - Zaručnički tečaj Pozivamo sve zaručnike koji planiraju u tijeku ove godine sklopiti ženidbu na zaručničke tečajeve. Tečajevi će se održati u:  Katedrala: 1. - 3. 3.; 19 - 21 sati; Sv. Petar i Pavao u Mostaru: 11. - 15. 3.; Čapljina: 8., 9. i 10. 3.; 19 - 21 sati; Stolac: 29., 30. i 31. 3; 19 - 21 sati. Zaručnički tečaj je obvezatni dio pripreme za vjenčanje.

Read more …

Župne obavijesti od 11.2. do 24.2.2019.

Ponedjeljak, 11. veljače, Gospa Lurdska i Dan bolesnika Pod večernjom sv. Misom u 18 sati bit će podjela sakramenta bolesničkoga pomazanja starima i bolesnima Iz Poruke pape Franje za 27. Svjetski dan bolesnika 11. veljače 2019.
»Besplatno primiste, besplatno dajte! « (Mt 10, 8), riječi su koje je Isus izgovorio kad je slao svoje apostole naviještati Evanđelje, kako bi se njegovo Kraljevstvo širilo djelima besplatne ljubavi. U prigodi XXVII. Svjetskog dana bolesnika, koji će se svečano slaviti 11. veljače 2019. u Kalkuti (Calcutta) u Indiji, Crkva, kao Majka sve svoje djece, osobito bolesnih – podsjeća nas da su velikodušne geste, poput one dobrog Samarijanca, najvjerodostojnije sredstvo evangelizacije. Briga za bolesnike zahtijeva profesionalnost i nježnost, izravne i jednostavne geste koje se slobodno

Read more …

Župne obavijesti od 28.1. do 10.2.2019.

Crkveni tisak (Crkva na kamenu, Naša ognjišta, Mak, Radosna vijest...) za 2019. nastavit će dolaziti po dosadašnjem popisu. Oni koji se nanovo žele prijaviti neka to učine što prije. Pretplata ostaje ista i gledajte izmiriti tijekom mjeseca siječnja. Župni vjeronauk, ministrantski susret kao sekcije i probe zborova su po ustaljenom rasporedu. Blagdan sv. Vlahe ili Blaža pada u nedjelju, 3. veljače. Obred grličanja bit će pod sv. Misama Navještaj Uskrsa i važnih termina kroz ovu godinu: Središte čitave liturgijske godine Uskrsno je trodnevlje našega Gospodina raspetoga, ukopanoga i uskrsloga, a vrhunac mu je Uskrs 21. 4. 2019.

Read more …

Župne obavijesti od 14.1. do 27.1.2019.

Za kapelu u Ortiješu (KM): Stojan Sučić 100. Crkveni tisak (Crkva na kamenu, Naša ognjišta, Mak, Radosna vijest...) za 2019. nastavit će dolaziti po dosadašnjem popisu. Oni koji se nanovo žele prijaviti neka to učine što prije. Pretplata ostaje ista i gledajte izmiriti tijekom mjeseca siječnja. Čišćenje crkve. Na svetkovinu Krštenja Gospodinova, 13. siječnja, uza svete Mise moći ćete dati svoj obiteljski prilog za godišnje čišćenje crkve i cvijeće kojim ukrašavamo oltarište. Župni vjeronauk i sekcije započet ćemo 21. siječnja 2019. premadosadašnjem rasporedu.

Read more …

Župne obavijesti od 31.12. do 14.1.2019.

Župne višelisne kalendare možete nabaviti u župnom uredu. Crkveni tisak (Crkva na kamenu, Naša ognjišta, Mak, Radosna vijest...) za 2019. nastavit će dolaziti po dosadašnjem popisu. Oni koji se nanovo žele prijaviti neka to učine što prije. Pretplata ostaje ista i gledajte izmiriti tijekom mjeseca siječnja. Čišćenje crkve. Na Vodokršte i svetkovinu Krštenja Gospodinova, 6. i 13. siječnja, uza svete Mise moći ćete dati svoj obiteljski prilog za godišnje čišćenje crkve i cvijeće kojim ukrašavamo oltarište. Nastavak božićnoga blagoslova obitelji:

Read more …

Župne obavijesti od 17.12. do 30.12.2018.

Misne nakane: Obiteljske misne nakane za pokojne i žive započeli smo primati od Druge nedjelje došašća. Crkveni tisak za 2019. godinu nastavit će dolaziti po dosadašnjem popisu. Nedjelju Caritasa proslavit ćemo na Treću nedjelju došašća.  Udruga žena sv. Veronika ravnat će karitativnim štandom iza Misa. Zahvaljujemo svima koji su pripremili kolače i pecivo. Župne višelisne kalendare moći ćete nabaviti u župnom uredu od IV. Nedjelje došašća. Mise zornice su ujutro u 6 sati. Slavit ćemo ih i subotom ujutro, a mogu se zamijeniti i svetom Misom subote navečer.

Read more …

Župne obavijesti od 3.12. do 16.12.2018.

Župni vjeronauk i sekcije održavaju se po ustaljenom rasporedu do 8. prosinca, jer 15. prosinca započinjemo s božićnim ispovijedima. Susreti HKM-a su redovito srijedom u 20 sati. Misne nakane za sljedeću godinu primat ćemo od Druge nedjelje došašća. Prvi Petak je 7. prosinca. Ispovijed je pola sata prije Mise zornice. Mogućnost za ispovijed bit će tijekom mjeseca prosinca do Badnjega dana svako jutro prije Misa zornica. Zimske kvatre su u srijedu, 12., petak, 15. i subotu 16. prosinca 2018.

Read more …