Župne obavijesti od 7.6. do 20.6.2021.

Kip sv. Josipa naručen je u Njemačkoj i trenutno se izrađuje. Kip se radi u drvetu i bit će obojan. Završni radovi na kipu predviđeni su za sredinu mjeseca kolovoza 2021. godine. Zahvalni smo na svim vašim darovima, a neka vaše obitelji zagovara njegov moćni zagovor kod Boga. Lipanjske zore na BuniSveta Misa za poginule hrvatske branitelje, povodom obljetnice akcije Lipanjske zore, bit će slavljena u župnoj crkvi na Buni u ponedjeljak, 14. lipnja 2021. u 18 sati.

Read more …

Župne obavijesti od 23.5. do 6.6.2021.

Za kip sv. Josipa (KM) Jasna-Ruža Soldo 50, Jakov Karlović 20, Zoran Lukanović 100, Mario Rotim 50, Dragan Lukić 50, Dario Soldo 200, Tomislav Soldo 200, Mijo Radić 30, N. N. 50. Ženidbeni navještaj: Sakrament sv. ženidbe žele sklopiti: Niko Doutlih, sin Josipov i Janje r. Stjepanović iz župe Dugo Selo i Dajana Pehar, kći Ivanova i Olivere r. Ćelić iz naše župe. Njihovo vjenčanje predviiđeno je na Buni u petak, 4. lipnja 2021. u 18 sati. Ukoliko netko zna za ženidbenu zapreku dužan je javiti u župni ured - Pobožnost Trinaest utoraka sv. Anti svakoga je utorka pola sata prije večernje sv. Mise do svečeva spomendana;

Read more …

Župne obavijesti od 10.5. do 23.5.2021.

Pobožnost Trinaest utoraka sv. Anti svakoga je utorka pola sata prije večernje sv. Mise do svečeva spomendana; Svibanjska pobožnost. Pobožnost krunice i litanija bit će kroz mjesec svibanj pola sata prije večernje sv. Mise.Mise po grobljima: 16. 5. Gnojnice u 9:30 23. 5. Lakševine u 9:30Župnoga vjeronauka i sekcija neće biti u subotu, 15. svibnja 2021, jer je Krizma u župi. Obavijest krizmanicima. - Probe za krizmanike bit će u srijedu i četvrtak, 12. i 13. svibnja nakon večernjih 

Read more …

Župne obavijesti od 26.4. do 9.5.2021.

Svibanjska pobožnost. Pobožnost krunice i litanija bit će kroz mjesec svibanj pola sata prije večernje sv. Mise. Mise po grobljima: 25. 4. Koto u 9:30 2. 5. Bunica u 9:30Obavi jest prvopričesnicima. Pristigli su albumi s Prve Pričesti koje možete preuzeti u župnom uredu nakon Misa Obavijest krizmanicima- Vjeronauk za krizmanike bit će u četvrtak, 29. travnja nakon večernje Mise - Ispit krizmanika bit će u subotu, 8. svibnja 2021. u 19 sati. Proslava Kraljice Mira je u nedjelju, 9. svibnja 2021. u 11 sati u svetištu u Hrasnu. Tko želi poći na hodočašće neka pođe u vlastitoj organizaciji. Ove godine kao župa ne organiziramo hodočašće.

Read more …

Župne obavijesti od 12.4. do 25.4.2021.

Za župni list (KM): Filip Pavlović 20; Vjeronauk za krizmanike kao i ostale župne aktivnosti nastavljamo u subotu 17. travnja po redovitom rasporedu; Prvopričesnici neka dođu taj dan kako bi se uključili u župne aktivnosti. ŽENIDBENI NAVJEŠTAJI:
Sakrament ženidbe žele sklopiti:  - Ivan Kulaš sin Robertov i Ivanke r. Puljić iz naše župe i Barbara Galić kći Željkova i Zdenke r. Zeljko iz župe Kočerin. Njihovo vjenčanje predviđeno je na Kočerinu, 16. travnja 2021. - Filip Smoljan, sin Zvonimirov i Gordane r. Lovrić iz župe sv. Ivana u Mostaru i Darija Rajić, kći Darkina i Biljane r. Vasiljević iz naše župe.  Njihovo vjenčanje predviđeno je za subotu, 24. travnja 2021. na Buni. Ukoliko netko zna za neku ženidbenu zapreku dužan je javiti u župni ured.

Read more …

Župne obavijesti od 29.3. do 11.4.2021.

Sakrament ženidbe žele sklopiti: - Marko Pavlović, sin Nikolin i Mire r. Šimunović iz župe sv. Petra i Pavla u Mostaru i Nikolina Jarak, kći Mirkova i Sanje r. Krtalić iz naše župe.Njihovo vjenčanje predviđeno je na Buni u petak, 9. travnja 2021. - Ivo Vuletin, sin Davorov i Slave r. Marić i Martina Arapović, kći Dragina i Nade r. Bokšić. Njihovo vjenčanje predviđeno je u Blagaju, 11. travnja 2021. Ako netko zna za neku ženidbenu zapreku dužan je javiti u župni ured. BISKUPSKA POSVETA MONS. IVANA ŠTIRONJE, imenovanoga kotorskog biskupa, predviđena je za uskrsnu srijedu, 7. travnja 2021. u 11 sati u mostarskoj katedrali. Biskupu Ivanu želimo obilje Božjega blago­slova u pastirskoj službi u Zaljevu svetaca!

Read more …

Župne obavijesti od 15.3. do 28.3.2021.

Cvjetnicu, 28. ožujka proslavit ćemo u 14 i 15,30 sati. Nakon ispovijedi bit će blagoslov maslinovih grančica i sv. Misa. Toga dana neće biti jutarnjih Misa. Za nedjelju solidarnosti prikupili smo 510 KM. Sv. Josip, zaštitnik Mostarsko-duvanjske biskupije. U petak, 19. ožujka, slavi se sv. Josip, zaručnik BDM. Svečana Misa slavit će se u mostarskoj katedrali u 18 sati. Sv. Misu predvodit će kardinal Vinko Puljić, a propovijedati će naš mjesni biskup, mons. Petar Palić.

Read more …

Župne obavijesti od 1.3. do 14.3.2021.

Pobožnost križnoga puta je korizmenim petcima u 17,30 Nedjelja solidarnosti, Treća korizmena To je karitativna akcija duhovne i materijalne međupomoći s onim župama u BiH koje su ostale bez vjernika tako da će sva milostinja, namjenjena fondu solidarnosti, biti podijeljena najpotrebnijim župama. Uvjereni smo da ćete ovom crkvenom pozivu odgovoriti spremno, savjesno i velikodušno, za spas svoje duše i za opće dobro bližnjih, koračajući tako blagoslovljenim korizmenim hodom molitve, posta i dobrih djela.

Read more …

Župne obavijesti od 15.2. do 28.2.2021.

Potpuni oprost u Godini sv. Josipa, tj. do 8. prosinca 2021. Potpuni oprost dodjeljuje se onima koji će najmanje 30 minuta meditirati o molitvi Gospodnjoj ili sudjelovati na duhovnoj obnovi (u trajanju od najmanje jednog dana) koja uključuje meditaciju o sv. Josipu. Potpuni oprost mogu primiti oni koji, slijedeći primjer sv. Josipa, naprave duhovno ili tjelesno djelo milosrđa. Molitva krunice u obiteljima i među zaručnicima još je jedan način na koji se mogu zadobiti potpuni oprosti. Isto vrijedi i za sve osobe koje svakodnevno povjeravaju svoje dnevne poslove zaštiti

Read more …

Župne obavijesti od 1.2. do 14.2.2021.

Četvrtak, 11. veljače, Gospa Lurdska i Dan bolesnika Euharistijsko klanjanje je pola sata prije večernje Mise. Sveta je Misa u 18 sati. Moliti ćemo posebice za sve bolesne i nemoćne u našoj župi te prikazati eu­haristijsko klanjanje za vlastitu bolest i trpljenje s Kristovim trpljenjem, a to kao prvi učinak ima osobno unutarnje pročišćenje kao zadovoljštinu za pat­nju i bolest. Misa za mladež i obitelji Svaki župnik na svijetu ima obvezu slavljenja jedne Svete Mise za mladež i kršćanske obitelji u župi. Naš je mjesni biskup za našu župu odredio termin u subotu, 13. veljače. Misa će biti slavljena u 7:30.

Read more …