SOCIJALNO-PASTORALNA SLIKA ŽUPE

Socijalna slika zupe

U srijedu 2. studenoga, nakon redovitog večernjeg susreta HKM-a koji je, po običaju, svake prve srijede u mjesecu molitveni susret, karitativna sekcija mladih imala je svoj prvi susret s djelatnicima karitasa Bisupske konferencije Bosne i Hercegovine. Pripremamo se napraviti što točniju socijalnu sliku župe i naših župljana i to prigodom božićnog blagoslova obitelji. Kako?

Read more …

ZORNICE U DOŠAŠĆU

Svakog radnog dana u došašću slavimo svete mise zornice u našoj crkvi. Misa započima u 6.30 sati. Prigoda za ispovijed je od 6 sati. Jedanput tjedno, srijedom, skupljamo milostinju za župni karitas i sve one potrebne naše, makar i skromne, pomoći.

Read more …

GOSTUJUĆI PREDAVAČI IZ BISKUPIJSKOG KARITASA

Predavanje Karitas

Radoslav Dodik i Dijana Zelenika, djelatnici Biskupijskog karitasa Mostar, održali su predavanje i radionicu za naše HKM-ovce u srijedu 11. studenoga u večernjim satima. Prezentacija o mogućnostima i načinima djelovanja volontera u okviru župnog karitasa te kasnija interakcija sa slušateljima i konstruktivna rasprava odužila se na sat i pol.

Read more …

POČELE MISE U NOVOJ CRKVI

Od nedjelje, 8. studenoga 2009 godine svete mise će se svakodnevno slaviti u novoj crkvi na Buni, a ne samo za velike blagdane kako je to do sada bilo. Naime, nakon što su završene elektro instalacije, instalacije za razglas i instalacije za grijanje u proteklih 20-tak dana su završeni i drugi radovi čime su se stekli uvjeti da se nedjeljne svete mise mogu slaviti u novoj crkvi.

Read more …

ŽUPU PREUZEO DON BERNARD MARIJANOVIĆ

Don Bernard dolazak

Na pučkoj svetoj misi, 6, rujna u 10.00 sati, u našoj župi, pod vodstvom generalnog vikara naših biskupija mons. Srećka Majića, izvršeno je uvođenje u župu novoga upravitelja župe don Bernarda Marijanovića. Na svetoj misi bio je prisutan i dosadašnji župnik don Ivo Šutalo koji je novom župniku predao ključeve župne crkve i tabernakula.

Read more …

DON IVO I DON MILE ODLAZE SA ŽUPE

Don Ivo Don Mile oprostaj

U nedjelju, 30. kolovoza, upriličena je oproštajna i zahvalna sveta misa na Buni. Obojica svećenika, i župnik i župni vikar, odlaze sa župe i prihvaćaju nove dužnosti. Naš župnik don Ivo Šutalo, nakon tri godine župnikovanja u ovoj župi (2006.-2009.) dobio je po dekretu biskupa Ratka Perića novu pastoralnu dužnost. Imenovao ga je župnikom i upraviteljem svetišta u župi Presvetoga Srca Isusova u Studencima. Župni vikar don Mile Vidić također se u istoj svetoj misi oprostio od vjernika i prihvatio, po Biskupovu dekretu, dužnost župnog vikara u župi Krehin Gradac kod Čitluka.

Read more …

40 GODINA SVEĆENIŠTVA FRA ILIJE PULJIĆA

Fra Ilija Puljic

U nedjelju, 9. kolovoza 2009 godine u župnoj crkvi Presvetoga Trojstva u Blagaju služena je sveta misa, te je proslavljeno 40 godina svećeništva fra Ilije Puljića. Uz veliki broj vjernika, sv. misu predvodio je slavljenik, fra Ilija Puljić uz koncelebraciju velikog broja svećenika među kojima su bili biskup dubrovački mons. dr. Želimir Puljić, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Ivan Sesar, generalni vikar don Srećko Majić, fra Petar Vlašić, bivši župnik naše župe, fra Tomislav Puljić, naš kapelan don Mile i drugi.

Read more …

SUSRET NA OTOKU KRAPNJU

Krpanj 2009

Mladi iz naše župe, njih 18, mladi iz župe sv. Ivana iz Mostara, njih 10, i 33 mladih iz župe sv. Barbare iz Mulheima kod Koelna proveli su 7 dana zajedno na otoku Krapnju kod Šibenika od 9. do 16. srpnja. Mladi iz Njemačke, predvođeni svojim župnikom Manfredom Schwarzenbergom, došli su u Hrvatsku na ljetni odmor, i zaželjeli se susresti sa svojim starim prijateljima iz župa Blagaj-Buna i Mostar.

Read more …

ILINDAN U STOCU

Ilindan Stolac 2009

Svečanu svetu misu u 11.00 sati predvodio je biskup gospićko-senjski mons Mile Bogović uz koncelebraciju petnaestak susjednih svećenika. Na početku svete mise župnik don Rajko Marković pozdravio je sve biskupa, svećenike i vjerni narod. Svečanom slavlju prethodila je trodnevnica, i vrlo zapažen i lijep koncert Marka Perkovića Tompsona na stadionu u petak, 17. srpnja.

Read more …

PROSLAVA PRESVETOGA TROJSTVA U BLAGAJU

Presveto Trojstvo 2009

Svečana sveta misa na slavu Presvetoga Trojstva, naslovnika naše župe, održana je u staroj župnoj crkvi u Blagaju na samu svetkovinu u 11.00 sati. Uz predvoditelja misnog slavlja don Vinka Raguža, prisustvovali su župnik don Ivo Šutalo i župni vikar don Mile Vidić. Stara crkva bila je pretijesna da primi veliki broj vjernika, djece, mladih i starih, koji su došli počastiti svoga naslovnika i pomoliti se za pomoć i blagoslov.

Read more …