TREĆA VEČER TRODNEVNICE – „NEKA PJESMA BUNOM TEČE“

Presveto trojstvo 2009

Bila je to uočnica svetkovini Presvetoga Trojstva. Večernju svetu misu u 19.00 sati na Buni predvodio je don Luka Pavlović, katedralni župnik na pavlovsku temu Duh Božji prebiva u vama (1 Kor 3,16) Don Luka je istaknuo važnost Duha Svetoga u životu svakog vjernika, važnost njegovih 7 svetih darova i našu otvorenost kojom ih trebamo iz dana u dan primati kako bi Duh Božji uvijek prebivao u nama.

Read more …

BICIKLIJADA U SLAVU PRESVETOGA TROJSTVA

Biciklijada 2009

Tema druge večeri trodnevnice Presvetome Trojstvu bila je Propovijedajte Krista raspetoga (1 Kor 1,23). Stotinjak biciklista pošlo je ispred crkve na Buni prema crkvi Presvetoga Trojstva u Blagaju. Don Ivo Pavlović blagoslovio je bicikliste, don Mile je dao osnovne upute za vožnju, a policija je pošla u pratnji.

Read more …

PRVA VEČER TRODNEVNICE U BLAGAJU

Presveto Trojstvo 2009

Večerašnja misa u 19 sati bila je prva večer trodnevnice za proslavu župnog naslovnika Presvetoga Trojstva. Predvodnik misnog slavlja bio je don Ljubo Planinić, župnik župe Kruševa. Na ovoj svetoj misi pjevao je naš dječji zbor „ Mir“. Bilo je lijepo vidjeti ne baš prepunu crkvu vjernika, njih oko 80, ali ipak dovoljno punu da našoj „oronuloj starici„ bar na trenutak vrati onaj stari blistavi sjaj.

Read more …

SUSRET MLADIH NA ROTIMLJI

Posjeta Rotimlja

Dana 22. svibnja ove godine naša Hrvatska Katolička Mladež Bl. Alojzija Stepinca s Bune, posjetila je župu Rotimlja. Te večeri u 20.30 sati zajedno sa domaćinima i mladima sv. Ivana sudjelovali su u duhovnom programu. Najprije je 19.00 sati bila sveta krunica nakon čega je slijedila sveta misa.

Read more …

PUSTITE MALENE K MENI

Prva pricest 2009

U nedjelju 17.5. sakrament Svete pričesti primilo je 46-tero prvopričesnika naše župe. Nakon vjeronaučnih priprema kroz cijelu školsku godinu sa don Milom kucnuo je i dan kada su potvrdili da će čvrstim koracima koračati Isusovim stopama, te iz hostije crpiti snagu i vjeru na svom putu.

Read more …

POSJET SVETOM JOSIPU RADNIKU NA DOMANOVIĆIMA

Posjet Domanovicima 2009

Župa Domanovići proslavila je 1. svibnja svoga zaštitnika sv. Josipa Radnika. Toga dana biskup Ratko Perić podijelio je i sakrament potvrde na svečanoj svetoj misi u 11.00 sati na kojoj je prisustvovalo i desetak svećenika sa susjednih župa. Biskup je u svojoj riječi posebno naglasio vrijednost rada i važnost poštivanja svete nedjelje kao neradnog dana tj. kao dana na koji se ne djeluje, ne radi nikakav težak posao,nego se pokloni Gospodinu u čast i zahvalu za sva dobra koja nam daruje.

Read more …

DAJ NAM SVIMA DUHA SVOG…

Krizma 2009

Treće nedjelje po Uskrsu, 26.travnja, pastir naše mjesne Crkve, mons. Ratko Perić, posjetio je našu župu. U tom pastoralnom pohodu sakrament Duha Svetoga podijelio je četrdeseteroma krizmanika koji su se kroz proteklu godinu pripremali na taj važan sakrament. Kroz vjeronaučne pouke i susrete pratio ih je naš župni vikar don Mile.

Read more …

NIJE OVDJE, USKRSNUO JE, ALELUJA, ALELUJA!

Veliki cetvrtak 2009

Veliko sveto trodnevlje započeli smo Misom večere Gospodnje na Veliki četvrtak koju je predvodio naš kapelan don Mile Vidić. I ove godine „dvanaestorica apostola“ uresila su oltar: Pero Puljić, Miro Selmanić, Vedran Perić, Kristijan Ćorić, Marin Ćorić, Bojan Kozarić, Dario Stjepanović, Mario Matoš, Dado Soldo, Josip Novaković, Zoran Palac i Mario Barić. Župnik don Ivo i kapelan don Mile pristupili su nakon svetog evanđelja i oprali im noge pokazavši tako upravo onaj primjer koji je i Isus na Posljednjoj večeri pokazao svojim učenicima – da svaki od nas treba služiti svome bližnjemu.

Read more …

KORIZMENA PRIČA

Ivan Turudic

U srijedu, 18. ožujka, u 19.30, u sklopu redovitih korizmenih predavanja, gost predavač ovoga puta bio je don Ivan Turudić s temom Korizmena priča. Srednjoškolcima i studentima govorio je na vrlo jednostavan i poučan način, ne o tome čega se trebamo odreći u korizmi, nego kako se, kao vjernici, trebamo ponašati.

Read more …

U OBJEKTIVU KAMERA FTV-a

FTV snimanje

Zadnji vikend mjeseca ožujka Marina Knežević, urednica katoličkog programa u emisiji Federalne televizije Mozaik religija, posjetila ja našu župu sa svojom snimateljskom ekipom iz Sarajeva. Kroz snimanje su nam se najprije pridružili na Putu križa u kojem tradicionalno na peti korizmeni petak hodočastimo na Hum.

Read more …