2012

TRODNEVNICA ZA PRESVETO TROJSTVO

Presveto Trojstvo titular naše župe, 3. lipnja 2012. 1. dan trodnevnice - četvrtak, 31. svibnja: - 16.30 Svibanjska pobožnost u Blagaju - 17.00 Misa i blagoslov oltara u Blagaju 2. dan trodnevnice - petak, 1. lipnja: - 17.30 Krunica na Buni - 18.00 Misa u crkvi na Buni - 19.30 Susret folklora “Neka pjesma Bunom teče” i zabavni program 3. dan trodnevnice - subota, 2. lipnja: - 17.30 Krunica na Buni - 17.30 Misa u crkvi na Buni - Susret Župnog pastoralnog vijeća Presveto Trojstvo, 3. lipnja: - 08.00 Rana misa na Buni - 11.00 Svečana pučka misa u Blagaju

Read more …

Župne obavijesti: 28. 5. - 10. 6. 2012.

Župni vjeronauk i sekcije održavaju se po uobičajenom rasporedu (osim za prvopričesnike i krizmanike koji su završili ovu vjeronaučnu godinu - čestitamo!). Redoviti župni vjeronauk i sekcije završavamo s nedjeljom, 17. lipnja 2012. godine. Crkveno vjenčanje žele sklopiti Josip Masatović, sin Štefe Masatovića i Jele r. Mršić iz naše župe, i Renata Vidačković, kći Dragana Vidačkovića i Željke r. Miletić iz Žitomislića - župa Gradina. Mladencima molimo Božji blagoslov! HKUD “Herceg Stjepan” i naš Župni ured u sklopu proslave Presvetoga Trojstva organiziraju na drugi dan trodnevnice, u petak, 1. lipnja, susret folklora “Neka pjesma Bunom teče”. Pozivamo naše župljane, posebno domaćice, da pomognu oko dočeka gostiju.

Read more …

BUNJANI: DOKAŽITE U ŽIVOTU DA IMATE DUHA BOŽJEGA!

U nedjelju, sedmu uskrsnu, 20. svibnja, u 17 sati, na poziv župnika don Bernarda Marijanovića, biskup je Ratko slavio je sv. Misu i krizmao 56 mladih osmaša Osnovne škole na Buni kod Mostara. Na zvuke zvona procesija je pošla iz Centra blaženoga Alojzija Stepinca prema crkvi...

Read more …

BLAGOSLOV OLTARA U BLAGAJU

Na prvi dan trodnevne priprave uoči titulara nše župe Presvetoga Trojstva, u četvrtak, 31. svibnja s početkom u 17 sati, predviđen je blagoslov starog obnovljenog oltara (predkoncilskog) i novog oltara za slavljenje euharistije okrenutog prema narodu u našoj župnoj crkvi u Blagaju. Misno slavlje i blagoslov oltara predvodit će naš mjesni biskup Ratko Perić...

Read more …

KRIZMA 2012.

Krizma ili potvrda u našoj župi ove godine predviđena je u nedjelju, 20. svibnja, popodne u 17 sati. Podijelit će je naš mjesni biskup Ratko Perić. Imamo 56 kandidata za krizmu - sve vjeroučenici osmih razreda.

Read more …

Župne obavijesti: 14. 5. - 27. 5. 2012.

Župni vjeronauk i sekcije održavaju se po uobičajenom rasporedu. Svibanjska pobožnost održava se u našoj crkvi tijekom mjeseca svibnja pola sata prije večernje svete mise svakog radnog dana (ukoliko u Župnom listu ne stoji drugačije!). Pobožnost organizira i predvodi “Sv. Veronika”. U nedjelju, 20. svibnja, neće biti pučke mise u 11 sati u našoj crkvi zbog krizme koja je predviđena toga dana poslijepodne u 17 sati. Dakle, taj dan u našoj župi bit će misa u 8 i 17 sati u crkvi te u 9 sati na groblju Gnojnice.

Read more …

SUSRET MLADIH U SISKU 2012.

5. i 6. svibnja 2012. pedesetak naših mladih iz župe sudjelovalo je na Susretu hrvatske katoličke mladeži u Sisku. Doživljaji su različiti - poruka je jedna: "U svjetlosti hodimo!"

Read more …

PRVA ISPOVIJED I PRIČEST 2012.

Prva sveta ispovijed i pričest za našu župu ove godine bit će u subotu i nedjelju, 28. i 29. travnja. Ove godine tek ih je 22 ali su nam vrijedni i dragi kao da ih je pedeset. Ispovijed za naše prvopričesnike i njihove roditelje bit će u subotu u 10 sati a pričest u nedjelju u 11 sati u našoj crkvi na Buni...

Read more …

Župne obavijesti: 30. 4. - 13. 5. 2012.

Župni vjeronauk i sekcije održavaju se po uobičajenom rasporedu. Crkveno vjenčanje žele sklopiti Ivan Odak, sin Bože Odaka i Ljube r. Smoljan iz župe Čerin, i Zorica Arapović, kći Miroslava Arapovića i Mire r. Brać iz naše župe. Mladencima molimo božji blagoslov! Svibanjska pobožnost bit će u našoj crkvi tijekom mjeseca svibnja pola sata prije večernje svete mise svakog radnog dana (ukoliko u Župnom listu ne stoji drugačije!). Pobožnost organizira i predvodi “Sv. Veronika”.

Read more …

Župne obavijesti: 16. 4. - 29. 4. 2012.

Župni vjeronauk i sekcije započinjemo u ponedjeljak, 16. travnja, po uobičajenom rasporedu. Crkveno vjenčanje žele sklopiti Željko Krezić, sin Franje Krezića i Stanislave r. Joković iz naše župe, i Ljubica Pašalić, kći Stipe Pašalića i Matije r. Krstanović iz Duvna. Mladencima želimo Božji blagoslov! Roditeljski susret za roditelje prvopričesnika bit će u nedjelju, 22. travnja, poslije mise u 11 sati u crkvi.

Read more …