2023

PROSLAVA BLAGDANA BL. ALOJZIJA STEPINCA 10. veljače 2023.

Utorak, 7. veljače, Prva večer trodnevnice 18 sati - Krunica i Pobožnost bl. Alojziju i Sveta Misa Srijeda, 8. veljače, Druga večer trodnevnice 18 sati - Krunica i Pobožnost bl. Aloziju i Sveta Misa Četvrtak, 9. veljače, Treća večer trodnevnice 18 sati - Pobožnost bl. Alojziju i Sveta Misa i Klanjanje pred Presvetim Sakramentom Četvrtak, 10. veljače, BLAGDAN BL. ALOJZIJA STEPINCA 18 sati - Pobožnost bl. Alojziju i Sveta Misa Svetu Misu predvodi fra Valentin Vukoja, župni vikar na Širokom Brijegu - predstavljanje prvopričenika i krizmanika Mogućnost ispovijedi je svaki dan prije svetih Misa.

Read more …

Župne obavijesti od 30.1.2023. do 12.2.2023.

- U četvrtak (2. II) je blagdan Svijećnica. Misa će biti u 18 sati i pod tom Mise bit će blagoslov svijeća. Svijeće ćete moći nabaviti u crkvi prije Mise. - U petak (3. II ) je sv. Blaž - Vlaho. Misa će biti u 7. 30 sati i pod tom misom bit će obred Grličanja. Raspored vjeronauka:  Prvopričesnici - subota u 10 sati; Krizmanici - subota u 11 sati;

Read more …

Župne obavijesti od 16.1.2023. do 29.1.2023.

U prošlom broju župnog lista objavio sam statistiku župe prema župnim Maticama za prošlu godinu. I u ovom broju ću ih ponovo objaviti: Matica Krštenih: 23 krštenja (od toga 17 koji žive u župi, a 6 iz dijaspore) - 9 manje nego u 2021. godini; Matica Umrlih: 30 umrlih (od toga 21 koji su živili u župi, a 9 koji su živjeli u drugim župama a u našoj župi pokopani) - 9 manje nego u 2021. godini; Matica Vjenčanih: 14 brakova (7 parova iz župe, 7 iz dijaspore) - 3 više nego 2021. godine;

Read more …

NA DOBRO VAM DOŠLA NOVA GODINA

Na Novu Godinu slavimo blagdan Bogorodice Marije, i taj blagdan se lijepo slaže sa proslavom Nove godine. Želimo i nadamo se da će nam u ovoj godini biti još ljepši život, da će početkom Nove godine započeti nova, ljepša era za čitavo čovječanstvo. A za nas kršćane je upravo BDM izvor i početak novog i boljeg svijeta. S njom i njezinom suradnjom započelo je novo djelo otkupljenja, nova era u povijesti čovječanstva, započeo je Novi zavjet, pa evo nek započne i Nova godina.

Read more …

Statistike župe prema Župnim Maticama u 2022. god.

Matica Krštenih - kršteno 23 djece, od toga 17 koji žive u župi, a 6 iz dijaspore; Matica Umrlih - umrlih 30, od toga 21 koji su živili na terenu naše župe, a 9 koji su živjeli u drugim župama a na terenu naše župe pokopani; Matica Vjenčanih - 14 brakova je sklopljeno, 7 parova iz župe, a 7 parova iz dijaspore; Matica Krizmanih - 26 krizmanih osoba, 25 koji žive u našoj župi, a 1 iz dijaspore; Matica Prvopričesnika - 28 djece je primilo Prvu pričest.

Read more …

Župne obavijesti od 2.1.2023. do 15.1.2023.

Blagdan Bogojavljenja, Sveta Tri Kralja, Vodokršte, posvećen je misijama, na poseban način djeci koja umiru od gladi i neimaštine, i svi prilozi (lemuzina) koja se skupi na Bogojavljenje ide za siromašne, a na poseban način za siromašnu djecu (Dan svetog djetinjstva). Trebamo biti svjesni, i ovim siromašnim u svijetu Bog se objavio, to je Bogojavljenje. A nemojmo zaboraviti da se Bog objavljuje preko nas. Mi smo ti koji Boga objavljujemo i prenosimo drugima. Imajmo kršćanske ljubavi u sebi i pomozimo potrebne.

Read more …