2018

Raspored božićnog blagoslova obitelji

Četvrtak, 27. 12.: od OIL AC pumpe do Konzuma i Sadovi Petak, 28. 12.: Hodbina, Brodari i Mlinice, Buna Novo Naselje Subota, 29. 12.: Kosor, Kula, Potpetak, Petak, Pržine, Gnojnice, Dračevice i Kočine Nedjelja, 30. 12.: Ortiješ (1. i 2. ulica) Ponedjeljak, 31. 12.: Ortiješ (3. ulica od Mostara) Četvrtak, 3. 1.; Ortiješ (4. i 5. ulica od Mostara ) Petak, 4. 1.: Ortiješ (6. i 7. ulica od Mostara)

Read more …

Župne obavijesti od 17.12. do 30.12.2018.

Misne nakane: Obiteljske misne nakane za pokojne i žive započeli smo primati od Druge nedjelje došašća. Crkveni tisak za 2019. godinu nastavit će dolaziti po dosadašnjem popisu. Nedjelju Caritasa proslavit ćemo na Treću nedjelju došašća.  Udruga žena sv. Veronika ravnat će karitativnim štandom iza Misa. Zahvaljujemo svima koji su pripremili kolače i pecivo. Župne višelisne kalendare moći ćete nabaviti u župnom uredu od IV. Nedjelje došašća. Mise zornice su ujutro u 6 sati. Slavit ćemo ih i subotom ujutro, a mogu se zamijeniti i svetom Misom subote navečer.

Read more …

ADVENT NA BUNI

Poštovani župljani, prošle smo godine, kao i prijašnjih, lijepo uresili naše crkveno dvorište i tako se pripremili za svetkovinu Božića. Ove ćemo godine nastaviti uređivati dvorište s parkingom te gajiti adventsku tradiciju ispred naše župne crkve. Ona će se sastojati od liturgijskoga slavlja paljenja adventskih svijeća, molitve i pjesme, NAŠIH DOMAĆIH OBIČAJA te adventskoga prijateljevanja u našem crkvenom dvorištu. Ove je godine advent praktično samo 3 tjedna (2. 12 - 24. 12.), jer završava na Badnji dan! Paljenje adventskih svijeća

Read more …

Župne obavijesti od 3.12. do 16.12.2018.

Župni vjeronauk i sekcije održavaju se po ustaljenom rasporedu do 8. prosinca, jer 15. prosinca započinjemo s božićnim ispovijedima. Susreti HKM-a su redovito srijedom u 20 sati. Misne nakane za sljedeću godinu primat ćemo od Druge nedjelje došašća. Prvi Petak je 7. prosinca. Ispovijed je pola sata prije Mise zornice. Mogućnost za ispovijed bit će tijekom mjeseca prosinca do Badnjega dana svako jutro prije Misa zornica. Zimske kvatre su u srijedu, 12., petak, 15. i subotu 16. prosinca 2018.

Read more …

Župne obavijesti od 19.11. do 2.12.2018.

Blagdan Sv. Cecilije, zaštitnice crkvenoga pjevanja, slavi se 22. studenoga. Budući da svi članovi zborova, zbog raznih obveza i zaduženja, ne mogu doći na svetu Misu taj dan, pozivamo ih na svetkovinu Krista Kralja, u nedjelju, 25. studenoga, poslije svetih Misa na prigodno druženje u župnim prostorijama. Ujedno im zahvaljujemo na trudu i zalaganju kroz probe i pripreme za župna slavlja. Misne nakane za sljedeću godinu primat ćemo od Druge nedjelje došašća

Read more …

In memoriam: Fra Petar Vlašić

Osmi studenoga navršava se 6 godina od kada nas je napustio naš bivši župnik fra Petar Vlašić. Fra Petar je preminuo u 75. godini života, 51. godini redovništva i 47. godini svećeništva.Sprovod je bio 9. studenoga 2012. na groblju Kovačica u Međugorju. Iz fra Petrova krhkog tijela zračila je istinska pobožnost i jednostavnost. Zahvaljujemo Gospodinu na njegovu služenju u našoj župi od 1991. do 1999. god.

Read more …

MOLITVA NAŠA ZA DUŠE NJIHOVE

Nebo se nad Mostarom o svetkovini Svih Svetih otvorilo kišom iz mračnih oblaka, a dan u svojoj svjetlosti jedva dosegnuo rane poslijepodnevne sate. Ipak se dvadesetak bogoljubnih vjernika toga dana prisjetilo i onih čije su obitelji daleko ili više nemaju koga od bliže rodbine, a zemni ostatci leže im u našoj blizini. Župnik don Nikola se i ove godine sa župljanima župe blagajsko-bunske pobrinuo da se Austrijsko vojno groblje na Bišću Polju dolično uredi i očuva od daljnjega propadanja.

Read more …

Župne obavijesti od 5.11. do 18.11.2018.

Za Misijsku nedjelju, 21. listopada prikupili smo za naše misionare iznos od 1328,00 KM. U njihovo ime svima srdačno zahvaljujemo! Krizma u drugoj župi. Često se susrećemo s roditeljima koji žele dijete krizmati u drugoj župi. Ukoliko ima takvih roditelja trebaju napismeno zatražiti i u pismu obrazložiti razloge zbog kojih bi se dijete krizmalo izvan naše župe. Zamolbu ćemo s popratnim pismom uputiti u biskupiju i odgovor priopćiti roditeljima

Read more …

Župne obavijesti od 22.10. do 4.11.2018.

Ženidbeni navještaj Sakrament sv. ženidbe žele sklopiti: Zlatko Brkić, sin Mirkov i Anđe r. Beljo iz naše župe i Ines Ćubela, kći Zoranova i Danijele r. Cvitanović iz katedralne župe u Mostaru. Njihovo vjenčanje predviđeno je u crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru, 3. studenoga 2018. Ako netko zna za neku ženidbenu zapreku dužan je javiti u župni ured. Listopadska pobožnost je pola sata prije večernje sv. Mise. Pobožnost završavamo, ako bude lijepo vrijeme, procesijom, u srijedu, 31. listopada. Župni vjeronauk, sekcije, probe za pjevače i svirače,

Read more …

Župne obavijesti od 8.10. do 21.10.2018.

Radovi na kapeli u Ortiješu. Ovih smo dana sagradili zidove na krovu kapele u Ortiješu koji će služiti za skriveni krov. Pokrivanje kapele i ulazna vrata na njoj su veliki zahvat koji će pričekati neka bolja vremena. Zagrepčani u Blagaju. Danas, u nedjelju, 7. listopada dolaze nam hodočasnici iz župa sv. Nikole, biskupa i sv. Josipa Radnika iz Zagreba s dva autobusa predvođeni župnikom vlč. Marijom Bičkom i đakonom Božom Šutalom rodom iz naših krajeva.

Read more …