2016

Sretan Božić i blagoslovljena Nova godina

Sretan Božić i blagoslovljenu Novu 2017. godinu žele vam don Nikola, župnik i don Damir, župni vikar

Read more …

Božićni događaji u župi

24. 12. Badnji dan 6 - Misa zornica 23 - Paljenje badnjaka i veselanje 24 - Polnoćka25. 12. Božić  10 - Sveta Misa (samo jedna)26. 12. Sv. Stjepan  10 - Sveta Misa (samo jedna)27. 12. Sveti Ivan Božićni koncert nakon večernje sv.Mise u 18 sati.

Read more …

"Gabrijelova priča" gostovala u župi sv. Mateja

Koliko je samo lijepo kada netko primjeti sav vaš trud u rad, svo vaše zalaganje i napor! Zamislite samo da stotinjak dječjih glasova stalno izgovara vaše ime, neprestano zapitkujući nešto. A koliko je tek posebno kada, taj vaš trud, primjete i u okolnim župama. Mjuzikl pod nazivom "Gabrijelova priča" nije se proslavio samo u našoj župi Blagaj-Buna. Kao što kažu dobar glas daleko se čuje! Koliko su samo djeca bila uzbuđena kada su čula da smo pozvani u župu sv. Mateja na Rudniku u Mostaru da izvedemo mjuzikl.

Read more …

Četvrta nedjelja Došašća

Ima to jedno vrijeme kroz godinu kada srce nekim posebnim ritmom tuče. Advent! Koliko samo posebnosti krije ta riječ, koliko samo osmijeha izazove jer navješćuje Božić. A tek advent na Buni! Tri svijeće nestrpljivo su čekale da im se pridruži još jedna. Svijeće mira, ljubavi i vjere gorjele su posebnim sjajem na našem velikom adventskom vijencu. Mons Miroslav Vidovic, generalni vikar splitsko-makarske nadbiskupije došao je kako bi nam pomogao upaliti i četvrtu svijeću. Svijeću nade!

Read more …

Župne obavijesti od 19.12.2016. do 1.2.2017.

Višelisne kalendare možete nabaviti u župnom uredu. Mise “Zornice” bit će u našoj crkvi do Badnjega dana (uključivo) u 6 sati. Crkveni tisak (Crkva na kamenu, Naša ognjišta, Mak, Radosna vijest...) za 2017. godinu nastavit će dolaziti po dosadašnjem popisu. Oni koji se nanovo žele prijaviti neka to učine što prije. Također ako se netko želi odjaviti neka to odmah učini. Pretplata ostaje ista. Božićni koncert bit će upriličen u petak, 27. prosinca, na blagdan sv. Ivana apostola i evanđelista nakon večernje sv. Mise u 18 sati. Dobro došli!

Read more …

Treća nedjelja Došašća (video)

Plamenim kliktajem treće svijeće približili smo se rođenju Kralja svega svijeta. Treća svijeća koju smo zapalili u subotu u predvečerje na advenskom vijencu uoči treće nedjelje Došašća najavljuje božićne radosti i blizinu Isusa Krista. Osim ljubičaste boje koja podsjeća na ozbiljnost priprave u ovom vremenu, našom crkvom su dominirale i jaslice. Kapelan don Damir s mladima

Read more …

Druga nedjelja Došašća

Svoju pripravu za radosni blagdan Božića, mnogi su katolici već počeli pripravom i odlaskom na svete mise zornice. Ali tu su i stari običaji koji su još ponegdje zadržani, dok su nekad u mnogim krajevima bili neizostavan dio tradicije Hrvata katolika u ovo vrijeme. I mi smo ih se na Buni prisjetili. Uoči druge nedjelje Došašća, u subotu smo zapalili drugu svijeću na vanjskom adventskom vijencu. Nakon svete mise koju je predvodio fra Stjepan Pavličević, djeca su iznenadila sve nazočne.

Read more …

Župne obavijesti od 5.12. do 18.12.2016.

Župni vjeronauk završili smo na Djetinjce, s prelijepim mjuziklom “Gabrijelova priča” Zahvala kapelanu don Damiru, voditeljicama zbora “Put ljubavi” i svima koji su sudjelovali ili pomagali u organizaciji. Zborovi i svirači imat će probe po dogovoru. Susret HKM-a bit će još u srijedu, 7. prosinca 2016. god. s početkom u 20h. Nakon toga slijedi božićni odmor, a mi započinjemo s ispovijedanjem po župama.

Read more …

Prva nedjelja Došašća

Naša je župa i ove godine krenula ususret Isusu. Uoči prve nedjelje došašća, u subotu, 26. studenog, započelo se s pripremama. Ni kišan dan nije pokolebao našu mladež da krene s uređenjem crkvenoga dvorišta. S kabanicama i kišobranima krenulo se u uređenje. Napravljene su jaslice pokraj ulaza u crkvu, adventski vijenac ispred crkve, ukrašen je bor i cijelo dvorište te su postavljeni šatori i stolovi za druženje.

Read more …

Župne obavijesti od 21.11. do 4.12.2016.

Susreti HKM-a su redovito srijedom u 20 sati. Euharistijsko klanjanje bit će još ovaj četvrtak u ovoj kalendarskoj godini pola sata prije večernje sv. Mise. Prvi Petak pada na 2. prosinca. Mogućnost ispovijedi bit će prije sv. mise zornice. Misa u Blagaju bit će u nedjelju, 27. 11. u 9,30 sati. Idejno rješenje izgleda parka i parkinga između crkve i rijeke Bune

Read more …