2022

SRETAN I BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ

Djeca Božja su ljudi susreta kao i Onaj kojeg su susreli i koji im je dao svjetlo. Neka svijetle susreti u obiteljima, među rođacima i prijateljima, kamo god išli! To je Božić, to je Isusov dar mira. I kad god čestitamo Božić, želimo upravo ovo da se dogodi: da svijetlimo jedni drugima i mir i radost donosimo jedni drugima a to ćemo moći samo ako primimo Isusa u svoje srce.Svima želim sretan i blagoslovljen Božić! NA DOBRO VAM DOŠAO BOŽIĆ, SVETO POROĐENJE ISUSOVO!Vaš župnik don Slaven

Read more …

RASPORED BLAGOSLOVA OBITELJI

Srijeda, 28. prosinca : Dračevice, Gnojnice, Kočine, Kosor, Potpetak, Kula, Petak, Pržine, Hodbina Četvrtak, 29. prosinca od OIL AC pumpe do Konzuma, Donji i Gornji Sadovi Brodari i Mlinice Petak, 30. prosinca Novo naselje Buna Ortiješ (8. i 9. ulica od Mostara) Ortiješ (7. ulica od Mostara) Subota, 31. prosinca Ortiješ (6. ulica od Mostara) Ortiješ (5. ulica od Mostara) Ortiješ (4. ulica od Mostara) Ponedjeljak, 2. siječanj Ortiješ (3. ulica od Mostara) Ortiješ (1. i 2. ulica od Mostara)

Read more …

Svete Mise Božićnih dana

Badnji dan - u 6 sati Misa zornica  Božić - u 23:30 Božićni program djece i mladih naše župe u 24:00 - Misa Polnoćka u 10 - pučka Božićna Misa na Buni Sv. Stjepan - u 9 sati Misa na Buni  - u 10: 30 sati Misa u Blagaju Sv. Ivan - u 9 sati Misa na Buni Silvestrovo (31. XII) - u 18 sati Misa zahvalnica Nova Godina - u 11 sati Misa na Buni

Read more …

Župne obavijesti od 19.12. 2022. do 1.1.2023.

Ženidbeni navještaj: Sakramenat braka žele sklopit: Mirko Barišić, sin Slavka Barišić i Marine r. Zovko iz naše župe i Željana Brajković, kći Željka Brajković i Jasne r. Simić iz župe Katedrala - Mostar. Vjenčanje je predviđeno 29. XII u našoj župskoj crkvi na Buni. Svete Mise Božoćnih dana:

Read more …

ISPOVJED STARIH I BOLESNIH

ISPOVJED STARIH I BOLESNIH u našoj župi bit će: Ponedjeljak, 5. prosinca: Kosor, Gnojnice, Dračevice, Kočine, Hodbina i Buna. Utorak, 6. prosinca: Ortiješ

Read more …

ŽUPNA BOŽIĆNA ISPOVJED

U ponedjeljak, 12. prosinca, je najvažniji događaj u Došašću za našu župu, a to je zajednička župska ispovjed. Nastojmo u što većem broju doći, jer to nije samo tvoja osobna ispovjed nego u tim zajedničkim ispovjedima treba se vidjeti zajedništvo naše župske zajednice.

Read more …

Župne obavijesti od 5.12. do 18.12.2022.

Na 4. nedjelju Došašća najavio je se uzoriti kardinal Vinko Puljić, Vrhbosanski nadbiskup u miru, da bi došao u Blagaj i slavio svetu Misu. Sveta Misa te nedjelje bit će u Blagaju u 11 sati pa nastojte koji možete doći na tu Misu u Blagaj. A te nedjelje na Buni su redovno mise u 8, 9:30 i u 11 sati. Nedjelju Caritasa proslavit ćemo na Treću nedjelju došašća, 11. prosinca. Te nedjelje svoje priloge ćemo skupljati za potrebe Caritasa.

Read more …

Došašće - svete mise zornice

Došašće je razdoblje u crkvenoj liturgijskoj godini, vrijeme pripreme za blagdan Božića. To je vrijeme iščekivanja Kristova dolaska, a ujedno je i početak nove crkvene godine. Došašće počinje četiri nedjelje prije Božića ( ove godine počinje 27. studenog) a završava 24. prosinca na Badnjak. Kroz vrijeme došašća svima nam je poznata tradicija svetih Misa zornica. I ove godine u župi ćemo imati svete Mise zornice u 6 sati ujutru. Neka naši dolasci na svete Mise zornice budu istinska hvala i slava dragome Bogu!

Read more …

Župne obavijesti od 21.11. do 4.12.2022.

VJERONAUK za 5, 6, 7 i 8 razred: U ponedjeljak (21. XI) vjeronauk u crkvi za za 6 i 8 razredu u 12:45 sati. U petak (2. XII) vjeronauk u crkvi za 5 razred u 11.15 sati, a za 7 razred u 12:00 sati. Krizmanici i prvopričnici završavaju župski vjeronauk za ovo polugodište zbog Božićnih obaveza. S vjeronaukom ćemo nastaviti u drugom polugodištu. HKM - na susretu HKM održanog 9. studenog izabrano je novo vodstvo HKM naše župe. Za predsjednika je izabran

Read more …

Župne obavijesti od 7.11. do 20.11.2022.

In memoriam: Fra Petar Vlašić 8. studenog navršava se 10 godina od kad nas je napustio naš bivši župnik fra Petar Vlašić. Fra Petar je preminuo u 75. godini života, 51. godini redovništva i 47. godini svećeništva. Pokopan je 9. studenog 2012.. godine na groblju Kovačica u Međugorju. Iza fra Petrova krhkog tijela zračila je istinska pobožnost i jednostavnost. Zahvaljujemo Gospodinu na njegovu služenju u našoj župi od 1991. do 1999. god. Preporučimo njegovu dušu u naše molitve.

Read more …