2022

Župne obavijesti od 9.5. do 22.5.2022.

Za kapelu u Ortiješu ( KM ): U mjesecu svibnju je svibanjska pobožnost. Krunica u 18 sati i iza krunice sveta Misa. Molimo roditelje da djecu potiču na dolazak i molitvu krunice jer je to njihov vjeronauk u svibnju. Utorkom pobožnost 13 utoraka sv. Anti. Pobožnost u 18 sati i iza pobožnosti sveta Misa.

Read more …

Župne obavijesti od 24.4. do 8.5.2022.

Sakramenat braka žele sklopiti: Luka Čule, sin Jure Čule i Gordane r. Ćorić iz župe Kruševo i Kristina Čorić, kći Stipe Čorić i Danice r. Barišić iz naše župe. Vjenčanje je predviđeno 30. travnja u našoj župi. Sakramenat braka žele sklopiti: Slaven Bošković, sin Mladena Bošković i Boje r. Marčinko iz župe Aladinići i Monika Rako, kći Ante Rako i Smiljane r. Zovko iz naše župe. Vjenčanje je predviđeno 30. travnja u našoj župi.

Read more …

SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS!

Uskrs je blagdan nade u naše uskrsnuće. Krist je uskrsnuo iz groba, zato ćemo i mi uskrsnuti. Grob je zadnja stanica ovdje na zemlji, ali nije zadnja stanica uopće, jer ćemo i mi uskrsnuti iz groba i kraljevati s Kristom. Dragi župljani, svima nama Isusov Uskrs treba biti i Uskrs našeg srca. Uskrs srca! To znači: ne zadovoljiti se samo zemaljskim blagom, ne izgubiti se samo

Read more …

OBREDI VELIKOG TJEDNA I USKRS I USKRSNI PONEDJELJAK

Veliki četvrtak 18 sati - Misa Večere Gospodnje Veliki Petak 18 sati - Obredi Velikog petka ( Pjevanje Muke Gospodnje, klanjanje križu i sv. pričest ) Velika subota 20 sati - Uskrsno bdijenje ( Blagoslov ognja, hvalospjev Uskrsnoj svijeći, Služba riječi, Sveta Misa, blagoslov vode i blagoslov hrane )

Read more …

Župne obavijesti od 11.4. do 24.4.2022.

Na Veliki Četvrtak Crkva slavi dvije svete Mise: svetu Misu Posvete ulja, u kojoj biskup posvećuje sveta ulja (bolesničko i krizmano) te svetu Misu Večere Gospodnje. Svetom Misom Večere Gospodnje završava korizmeno vrijeme i počinje sveto Vazmeno trodnevlje. Zašto doći na Misu Večere Gospodnje? U ovoj Svetoj Misi spominjemo se posljednje Isusove večere s učenicima prije svoje muke tj. ustanovljenja Euharistije - PRVE SVETE MISE

Read more …

ŽUPNA USKRSNA ISPOVIJED

ŽUPNA USKRSNA ISPOVIJED bit će 4. travnja, ponedjeljak. Bit će tri termina za ispovijed. Prijepodne jedan termin u 9 sat. A poslijepodne dva termina: u 17: 00 sati i u 18: 30 sati. Iza svakog termina bit će sveta Misa. ISPOVIJED STARIH I BOLESNIH u našoj župi bit će 29. ožujka, utorak s početkom u 9 sati. Jedan svećenik će ispovijedati stare i bolesne: 

Read more …

Župne obavijesti od 28.3. do 10.4.2022.

Na Cvjetnicu - Nedjelju muke Gospodnje imat ćemo dvije svete Mise, ranu ( tihu ) misu u 8 sati na kojoj će biti samo blagoslov grančica. A svečanu svetu Misu sa svečanim ulaskom imat ćemo u 10 sati. Tu Misu u 10 sati započet ćemo ispred crkve gdje ćemo blagosloviti grančice i onda sa svečanim ophodom ući u crkvu i nas­taviti sa svetom Misom. Pod misom u 10 sati pjevat će se Muka Gospodnja. Za Nedjelja solidarnosti prikupili smo 1. 650 KM. Svima zahvaljujemo na svakom prilogu.

Read more …

Župne obavijesti od 14.3. do 27.3.2022.

U utorak ( 15. II )započinjemo pobožnost 13 utoraka svetom Anti. Utorkom ćemo imati u 18 sati pobožnost sv. Anti a iza toga svetu Misu. Srijedom u 18 sati imamo pobožnost sv. Josipu a iza toga svetu Misu. Petkom u korizmi u 18 sati pobožnost Križnog puta a iza toga sveta Misa. U srijedu (16. III) vjeronauk u crkvi za 5 razred u 11.15 sati, a za 7 razred u 12.45 sati. U ponedjeljak (21. III) vjeronauk u crkvi za 6 i 8 razredu u 12. 45 sati. U nedjelju ( 27. III ) sveta Misa u Bl­agaju u 12 sati

Read more …

Župne obavijesti od 28.2. do 13.3.2022.

U srijedu ( 2. II ) je Čista srijeda - početak Korizme. Strogi post i nemrs. Mise će biti u 7. 30 i u 18 sati i pod obe svete Mise bit će obred pepeljanja. Također na Čistu srijedu započinjemo i Pobožnost sv. Josipu, veliku devetnicu. Kroz devet srijeda (do 1. svibnja kad slavimo blagdan sv. Josipa Radnika) imat ćemo Pobožnost sv. Josipu u 18 sati i nakon toga svetu Misu. Petkom u korizmi imat ćemo pobožnost Križnog puta u 18 sati i nakon toga svetu Misu.

Read more …

Župne obavijesti od 14.2. do 27.2.2022.

Ženidbeni navještaj: Sakramenat braka žele sklopiti: Josip Šešelj, sin Luke i Magdalene r. Maslać iz župe Ston i Anamaria Grubešić, kći Ljubomira i Svjetlane r. Puljić iz naše župe. Vjenčanje je predviđeno 19. veljače u našoj župi.
Ukoliko netko zna za neku ženidbenu zapreku dužan je obavijestiti župni ured. Sveta Misa u Blagaju bit će zadnje nedjelje u mjesecu ( 27. veljače) u 12 sati. U srijedu (16. II) u crkvi u 20 sati Svjedočenje mladih.

Read more …