2009

POSJET ŠIBENIKU

Posjet Sibeniku

Na Nedjelju Solidarnosti, 15. ožujka, naš zbor mladih „Mir“ sa župnikom don Ivom posjetio je župu Presvetog Srca Isusova u Šibeniku. Naime, ta župa već četvrtu godinu zaredom obilježava ovu nedjelju solidarnosti kroz pozivanje mladih i njihovih župnika iz Bosne i Hercegovine.

Read more …

SUSRET MLADIH U PASTORALNOM CENTRU BL. ALOJZIJA STEPINCA

Susret mladih BIOS

U Pastoralnom centru bl. Alojzija Stepinca na Buni održan je još jedan susret mladih BIOS-a župe sv. Ivana i župe Rotimlja u organizaciji, ovaj put, mladih HKM-a naše župe. Zajednički križni put, duhovna čitanja , te korizmene pjesme bili su motiv ovoga susreta. Na susretu je sudjelovalo oko 100 mladih iz ove tri župe, te su svi dali svoj udio kroz cijeli program, kroz čitanja i pjesmu

Read more …

MINISTRANTSKI TURNIR

Ministrantski turnir

Ministranti župe Presvetoga Trojstva Blagaj – Buna, „Radosno srce“, organizirali su ministrantski turnir u kojem je sudjelovalo osam ekipa s ukupno 44 ministranta. Turnir se odigravao u tri subote: 31. siječnja, 14. veljače i 28. veljače na igralištu iza osnovne škole „Marina Držića“ na Buni.

Read more …

MOĆ GRIJEHA I SNAGA ISPOVIJEDI

Prvo korizmeno predavanje 2009

Kroz ovo korizmeno vrijeme u našoj župi će se održati tri predavanja za mlade. Tako je sinoć na redovnom sastanku HKM-a predavanje održao don Ivan Bebek, s temom „Moć grijeha i snaga ispovijedi“. Kroz slikovite i ilustrativne primjere iz života, te kroz tumačenje Biblije i Svetog pisma, nama mladima pokušao je prikazati stvarnu moć grijeha, te nam ukazao gdje i kako da crpimo snagu i vjeru u suočavanju sa sotonom u našoj svakidašnjici.

Read more …

ODRŽANA SKUPŠTINA HKM-a

HKM skupstina 2009

BUNA – 25. veljače. Na Čistu srijedu je u prostorijama Pastoralnog centra bl. Alojzija Stepinca u našoj župi održana skupština Hrvatske Katoličke Mladeži. Cilj ovog sastanka bio je da se sazovu članovi Udruge kako bi posvijestili važnost svetoga vremena u koje katolički svijet ulazi.

Read more …

KORIZMU ZAPOČLI S PEPELJANJEM

Pepelnica 2009

Na Čistu srijedu, ili Pepelnicu, 25. veljače, skupio se lijep broj vjernika u našoj župnoj crkvi. Na početku svete mise, u znak pokajanja, vjernici su pristupili pepeljanju uz svećenikove riječi: Sjeti se čovječe da si prah i da ćeš se u prah povratiti. Mladi i djeca zapjevali su: Ja se kajem…

Read more …

SNIJEG NA BUNI

SNIJEG NA BUNI. Premda je zima dosta jaka snijeg nas je ipak iznenadio. Palo ga je možda oko 4-5 centimetara, 17. veljače.

Read more …

STEPINČEVO U NAŠOJ ŽUPI

Trodnevnica: Subota: 7. veljače – 17.00 sati: Predstavljenje ovogodišnjih prvopričesnika i krizmanika Misa i propovijed: don Zoran Pinjuh

Read more …

KARDINAL PULJIĆ U NAŠOJ ŽUPI

U nedjelju, 28. prosinca 2008., na blagdan Svete Obitelji, župu Blagaj-Buna posjetio je vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić. Predvodio je nedjeljnu svetu misu u 11.00 sati i uputio vjernicima vrlo poticajne riječi.

Read more …

BOŽIĆ U NAŠOJ ŽUPI

Bozic 2008

Radosne Božićne pjesme plavile su na Badnju večer posebnim ugođajem cijelu župu. Zvuk pušten preko zvona odjekivao je kao eho nebeske radosti: Tvoje svjetlo sja, tamu razbija, put pokazuje u našim noćima... a mi poput pastira koji su išli pokloniti se Novorođenom pošli smo u hladnoj noći s toplim srcima pozdraviti Božić. Prije same mise ponoćke mladi dramske sekcije HKM-a, koje je pripremao naš vrijedni kapelan don Mile Vidić, prikazali su igrokaz Ljubav je jača od alkohola. Na jedan životan način prikazana je aktualna problematika ovisnosti koja ubija prijateljstvo, ruši obitelj, a koju samo ljubav može nadjačati. Nakon igrokaza usljedila je Misa polnoćkakoju je predvodio naš župnik don Ivo Šutalo.

Read more …