2011

NAŠE NOVO RUHO

Odlučili smo promijeniti izgled i ruho naše župne internetske stranice. Evo, sada upravo izgleda ovako. Zahvaljujući našem župljaninu gospodinu Miroslavu Selmaniću ova stranica postoji i održava se. On je "krivac" i za njezin novi izgled u ovakvom izdanju. Zajedno s Medijskom sekcijom HKM-a i uz moralnu podršku našeg Župnika, izlazimo pred konstruktivnu kritiku vas, naših čitatelja i posjetitelja...

Read more …

Župne obavijesti: 24. 1. - 6. 2. 2011.

- Župni vjeronauk i sekcije u župi su po već uobičajenom rasporedu iz prvog polugodišta. - Za “novi način čišćenja crkve” odlučili smo se nakon nekoliko različitih i ne previše uspješnih pokušaja proteklih godina. Ove će godine svaka obitelj koja to može dati u Župnom uredu ili poslije svetih misa u crkvi od 10 do 20 KM (koliko tko može!) za kupovanje cvijeća tijekom godine te kupnju prikladnog stroja za usisavanje crkve. Za radnu snagu bi se pobrinuo Župni ured. Srdačno zahvaljujemo svima vama koji ste i do sada redovito sudjelovali u čišćenju i održavanju naše crkve!

Read more …

KAMENOVANA CRKVA U BLAGAJU

U ponedjeljak, 17. siječnja 2011. župnik blagajsko-bunske župe don Bernard Marijanović svratio se pogledati crkvu u Blagaju. Na prvi je pogled ustanovio da je stoljetna župna crkva Presvetoga Trojstva, spomenik kulture, bila meta nečijega obijesna kamenovanja. Ušavši u crkvu, uz razbacane komade stakla, našao je više od stotinu kamenja i cigle kojima su razbijani prozori. KIUM, 2011-01-18

Read more …

2010. IZ ŽUPNE STATISTIKE...

Iz župnih knjiga čitamo o prošloj, 2010. godini slijedeće: 31 krštenje, 38 prvopričesnika, 61 krizmanik, 9 vjenčanja, 17 sprovoda... Ušli smo i blagoslovili točno 600 obitelji tijekom božićnog blagoslova. 45 obitelji s našega popisa nije bilo u svojim kućama a neki od njih su nenaknadno javljali zbog opravdanih razloga.

Read more …

Župne obavijesti: 10. 01. - 23. 01. 2011.

- Nedjeljom Krštenja Gospodinova, 9.siječnja 2011., završava Božićno vrijeme. Ovom nedjeljom završava i naš Božićni blagoslov obitelji. Zahvaljujemo svim obiteljima koje su spremno i strpljivo čekale svećenika i zajedno s njim molile u svojim domovima za sebe, sve svoje i Božji blagoslov u Novoj 2011. godini.

Read more …