2012

TRODNEVLJE I USKRS 2012.

Od Velikog četvrtka do danje mise na Uskrs naša župna zajednica pratila je svoga Spasitelja i sudjelovala molitvom u danima Svetoga trodnevlja i Uskrsa.

Read more …

USKRSNA ČESTITKA KLERU I PUKU

Sedmorica učenika. Sveti Ivan evanđelist dodaje i 21. poglavlje svomu Evanđelju, koje je sasvim uredno i smisleno zaključeno s 20. poglavljem. Onako kako opisuje stanje na obali i na jezeru Genezareta, sveti je pisac očito dobar poznavatelj i galilejske vode i ribe, i dana i noći. Našla su se sedmorica Isusovih apostola zajedno: Petar, Toma, Natanael, Jakov i Ivan, i „još druga dva njegova učenika“, neimenovana. Petar je i u popisu na prvom mjestu, a kao vođa družine poziva druge da pođu loviti ribu. Ima nekih riba koje se love samo noću, jer i one se bude i plivaju samo po noći tražeći hranu, a po danu spavaju, ako ih ribar ne ulovi i ne pristavi na žeravicu.

Read more …

Župne obavijesti: 2. 4. - 15. 4. 2012.

Ispovijed starih i bolesnih po našoj župi uoči Uskrsa bit će u Velikom tjednu: • ponedjeljak, 2. travnja, oko 9.00 sati u Kosoru, zatim Gnojnice pa Dračevice; • utorak, 3. travnja, oko 9.00 u Hodbini, zatim Brodari, Novo Naselje te Buna; • srijeda, 4. travnja, oko 9.00 Ortiješ; Treba prijaviti svećeniku one koji žele primiti sakramente! Crkveno vjenčanje žele sklopiti Mario Soldo, sin Ivana Solde i Ljilje r. Petrović iz naše župe, i Danijela Kordić, kći Stanka Kordića i Danice r. Pavković iz župe Grljevići. Mladencima želimo Božji blagoslov!

Read more …

"HERCEGOVAČKI SLUČAJ" NA PRIMJERU NAŠE ŽUPE

Hrvatska katolička mladež bl. Alojzija Stepinca sa Bune poziva sve one naše župljane koji to žele na otvorenu godišnju tribinu HKM-a u srijedu, 28. ožujka, u 20 sati. Tema tribine je „Hercegovački slučaj – na primjeru naše župe“. Gost predavač je don Luka Pavlović, župnik mostarske katedrale. Dobro došli!

Read more …

"KUPI KNJIGU - DARUJ CARITAS!"

Korizmenu akciju “Kupi knjigu - daruj Caritas!” organizira udruga žena Sv. Veronika na 5. korizmenu nedjelju, 25. ožujka, uz svete mise. Sav prihod od prodanih knjiga ide za naš Župni caritas. Istovremeno svoju obitelj i sebe obogaćujete dobrom literaturom!

Read more …

HUM 2012.

Praćeni lijepim vremenom, na peti korizmeni petak, 23. ožujka, u popodnevnim satima kako je to već uobičajeno za našu župu, uspeli smo se stazom križnoga puta na Hum. U organizaciji HKM-a naši župljani koji su došli osobnim automobilima te osiguranim autobusom za ovu prigodu, u molitvi i korizmenom raspoloženju, za sebe, svoju obitelj i našu župnu zajednicu, koračali smo prema velikom križu na Humu...

Read more …

ŠPORTSKA SEKCIJA HKM-A U AKCIJI

Športska sekcija HKM-a, točnije, njezin malonogometni ogranak, ovih dana je odigrao svoje zaostale utakmice unutar grupe Župne malonogometne lige Hercegovine za 2011/2012. godinu. Svoj nastup završili su na prvom mjestu u skupini, nadigravši sve svoje suparnike. Nadamo se da će takvu formu nastaviti i poslije Uskrsa kada se ulazi u utakmice "na ispadanje". Čestitamo!

Read more …

DJECU NE OBILJEŽAVATI "KRIŽIĆEM" ZA VRIJEME SV. PRIČESTI ODRASLIH

Braćo svećenici! Razgovarajući nedavno s nekim svećenicima dotaknuta je i tema o stavljanju križića djeci na čelo, nepričesnicima, u vrijeme dijeljenja sv. Pričesti odraslima (Pričest velikim slovom - živa Osoba Isusa Krista). Ispostavilo se da određen broj svećenika to nikada ne čini, a neki to redovito čine kao običaj. Da bi se ujednačila praksa u dijeljenju presvete Euharistije, ovim molim i određujem da se za vrijeme sv. Pričesti u župama naših Biskupija ne daje znak križa na čelo djeci, bilo da su u naručju svojih starijih, bilo da su došla s prekriženim rukama na prsima u redu sa starijima. Mnoštvo je bogoslužnih razloga da se to ne čini, a nema nijednoga valjana motiva da se to izvodi. Navodimo neke razloge koji to ne preporučuju...

Read more …

Župne obavijesti: 19. 3. - 1. 4. 2012.

Župni vjeronauk i sekcije održavaju se po već ustaljenom rasporedu. Ukoliko se ne održava nastava u školi - neće biti ni župnog vjeronauka. Korizmenu akciju “Kupi knjigu - daruj Caritas!” organizira udruga žena Sv. Veronika na 5. korizmenu nedjelju, 25. ožujka, uz svete mise. Sav prihog od prodanih knjiga ide za naš Župni caritas. Istovremeno svoju obitelj i sebe obogaćujete dobrom literaturom!

Read more …

SKINUTA SKELA SA CRKVE

U ponedjeljak, 5. ožujka, nakon vremenskih neprilika koje nisu dale da se to prije učini, konačno je skinuta skela s naše crkve na Buni. Uređeno je i pročelje crkve postavljanjem kamena oko ulaznih vrata. Slijede radovi na coklu crkve, kako nam već to financijske mogućnosti budu dozvoljavale. Zahvaljujemo svim župljanima koji su sudjelovali svojim prilozima u izradi fasade. Oko 200 obitelji se odazvalo i dalo svoj prilog. Pozivamo i ostale da nam pomognu otplatiti dugove koji su još preostali. Nije kasno!

Read more …