2016

Advent na Buni

Poštovani župljani, prošle smo godine lijepo uresili naše crkveno dvorište i tako se pripremili za svetkovinu Božića. Ove ćemo godine nastaviti uređivati dvorište s parkingom te gajiti adventsku tradiciju ispred naše župne crkve. Ona će se sastojati od liturgijskoga slavlja paljenja adventskih svijeća, molitve i pjesme, NAŠIH DOMAĆIH OBIČAJA te adventskoga prijateljevanja u našem crkvenom dvorištu.

Read more …

In memoriam

Osmi studenoga navršila se 4 godine dana od kada nas je napustio naš bivši župnik fra Petar Vlašić. Fra Petar je preminuo u 75. godini života, 51. godini redovništva i 47. godini svećeništva. Iz fra Petrova krhkog tijela zračila je istinska pobožnost i franjevačka jednostavnost. Gdje je god djelovao, ostavljao je svijetao trag, što svjedoči i činjenica da ga se vjernici na župama na kojima je djelovao uvijek rado i sa zahvalnošću sjećaju…

Read more …

Župne obavijesti od 7.11. do 20.11.2016.

Zatvaranje Izvanredne godine Božjega milosrđa Papa Franjo u pismu Misericordiae Vultus– Lice milosrđa odredio je da će Izvanredna sveta godina Božjega milosrđa biti zaključena 20. studenoga 2016. na svetkovinu Krista Kralja svega stvorenoga zatvaranjem svetih vrata na bazilici sv. Petra u Vatikanu. U prethodnu nedjelju, 13. studenoga, Jubilej će biti zatvoren u mjesnim Crkvama. Euharistijsko će slavlje zatvaranja Jubileja u partikularnim Crkvama biti jedinstveno i slavit će se u katedrali.

Read more …

Posjet „vojnom“ groblju povodom Svih svetih i Dušnog dana

Početkom mjeseca studenoga slavimo blagdane Svih svetih i Dušnog dana. Tada slavimo one svece i svetice koje je Crkva proglasila svetima, kao i one koji nisu proglašeni svetima, ali su svojim životom ostvarili ideal kršćanskog života te su njihove duše ušle u kraljevstvo Božje, odnosno sjećamo se svojih dragih pokojnika te molimo za njihove duše. Tijekom ovih blagdana obilazimo groblja gdje su ukopani naši pokojnici, prisjećamo ih se, te molimo paleći svijeće i polažući cvijeće na njihove grobove.

Read more …

Završetak listopadske pobožnosti

S prvim danom mjeseca listopada započele su listopadske pobožnosti posvećene našoj nebeskoj majci Mariji. U 17:30 svaki dan naša crkva bila je puna djece, mladih, starih, bez obzira na naporan dan, školske sate, fakultetske, poslovne ili neke druge obveze. Taj “satak” vjernici su rado izdvajali za našu nebesku Majku i dolazili u crkvu na odmor u Gospodinu.

Read more …

Župne obavijesti od 24.10. do 6.11.2016.

Župnoga vjeronauka neće biti u ponedjeljak, 31. 10. 2016. god. Za Misijsku nedjelju, 23. listopada prikupili smo za naše misionare u Africi iznos od 1600,00 KM. U njihovo ime svima srdačno zahvaljujemo! Susret HKM-a je 26. 10. u 20 sati. Susreta neće biti 2. 11. zbog Dušnoga dana. Nakon Misa po grobljima nastavljamo u srijedu, 9. studenoga 2016. god. Euharistijsko klanjanje bit će svaki četvrtak u mjesecu studenom pola sata prije večernje sv. Mise.

Read more …

Misijska nedjelja 2016. godine

U našoj župi se već tradiconalno obilježava misijska nedjelja kao i u svim biskupijama te mnogim župama i ustanovama katoličkog svijeta. Osim molitve za misije i upoznavanja misijskog rada, vjernici su pozvani i dati dobrovoljni novčani prilog kako bi olakšali život onima koji žive s druge strane svijeta. Na ovu jubilarnu 90. obljetnicu Svjetskog dana misija, poslije svete mise, ispred naše crkve se simbolično prodavala hrana koju su pripremile vrijedne ruke naših domaćica.

Read more …

Svete Mise po grobljima za 2016. godinu

Svi Sveti (1. studenoga): - Lakševine u 11 sati - Bunica u 14 sati - Koto (Kosor) u 14 sati - Ortiješ u 15 sati - Gnojnice u 15 sati Dušni dan (2. studenoga): - Kočine u 14 sati  - Dračevice u 15 sati - Kamena u nedjelju, 6. 11. u 14 sati

Read more …

Župne obavijesti od 10.10. do 23.10.2016.

Nekada se netko od vjernika zainteresira za prozore koji su ostali bez vitraja pa evo nekoliko napomena, koje ne obvezuju nego se daju na razmišljanje: Ostala su trojica apostola: Sv. Bartolomej ili Natanael, Jakov Mlađi i sv. Filip. Na pročelju crkve bit će motiv dva anđela koji se klanjaju Presvetom Sakramentu, jer bismo, kako je otac biskup naglasio na svetkovinu Tijelova, crkvu posvetili Presvetom Sakramentu. Ovo ćemo pročelje zajednički iznjedriti pa koliko tko može do Uskrsa.

Read more …

Raspored župnoga vjeronauka i sekcija za 2016./17.

-ponedjeljak (poslije jutarnje smjene): od V. do VIII. razreda (osim VIII. a)- srijeda:  20 sati HKM (prvi susret 12. 10.)- subota: 9 - III. razred 10 - prvopričesnici (IV. r.) 11- krizmanici (VIII. a i IX. a) 11 - 12: svirači gitare 11 - 12: svirači klavira
12 - 13: Mali zbor: “Put ljubavi” 12 – 13: Ministranti 13 - Proba pjevanja za zbor “Mir” - 1. i 2. razredi imati će svoje susrete u župi prigodno. - Tamburaši po dogovoru

Read more …