2018

Župne obavijesti od 26.3. do 8.4.2018.

Uskrsna ispovijed u župi bit će na Cvjetnicu u 14 i 15,30 sati. Nakon ispovijedi bit će blagoslov maslinovih grančica i sv. Misa. Obavijest prvopričesnicima Probe za prvopričesnike bit će 3., 4. i 5. travnja poslije večernje sv. Mise. Ispovijed prvopričesnika i roditeljabit će u petak, 6. travnja u 17 sati. Prvopričesnici trebaju doći u Pastoralni centar u nedjelju, 8. 4. 2018. u 10,30 sati obučeni u prvopričesničke haljine. Preuzimanje prvopričesničkih haljina bit će na Veliki četvrtak poslije Mise Večere Gospodnje u Pastoralnom centru.

Read more …

Župne obavijesti od 12.3. do 25.3.2018.

Uskrsna ispovijed u župi bit će na Cvjetnicu u 14 i 15,30 sati. Nakon ispovijedi bit će blagoslov maslinovih grančica i sv. Misa. Sv. Josip, zaštitnik biskupije Proslava je 19. ožujka. Svete su Mise u katedrali kroz jutro a svečana je sv. Misa u 18 sati. Tko želi poći neka pođe u vlastitoj organizaciji, jer grad nije daleko. Pobožnost križnoga puta tijekom korizme je petkom u 17,30, pola sata prije večernje svete mise, u našoj crkvi na Buni. Župni vjeronauk, ministrantski susret kao

Read more …

Snijeg na Buni

Četvrtak, 1. ožujka 2018. godine, snijeg na Buni

Read more …

Župne obavijesti od 26.2. do 11.3.2018.

Biskupijsko hodočašće na grob bl. Alojzija Stepinca, 3. ožujka 2018. god. Iz biskupije su nas obavijestili o zajedničkom hodočašću svih župa u Hercegovini na grob bl. Alojzija Stepinca. Mi se pridružujemo ovoj hvale vrijednoj organizaciji te se planiramo uputiti prema Zagrebu. Program za 3. ožujka 2018. Polazak ispred župne crkve u 1 sat poslije ponoća. Putuje se autoputom

Read more …

Biskupov pohod župi

Tijekom božićnoga pohoda župnika biskupu u Mostaru župnik don Nikola dogovorio se s biskupom Ratkom o pohodu župi nakon blagdana blaženoga Alojzija Stepinca. Biskup je rado prihvatio poziv i došao na Šestu nedjelju kroz godinu, 11. veljače 2018. predvoditi misno slavlje u 11 sati. Zborom ravna don Ivan Bijakšić, kapelan, a procesijom don Pero Miličević, biskupov tajnik. Svečano ulazimo u crkvu, a zbor dočekuje "Uđite s hvalama na vrata Njegova, u dvore njegove s pjesmama". Kličemo Bogu i pozdravljamo obitelj maloga Santina koji će primiti sakrament krštenja.

Read more …

Stepinčevo, 10. veljače 2018.

Subota, 10. veljače 2018. Sto dvadeset godina od rođenja i krštenja Alojzija Viktora Stepinca i dvadeset godina od proglašenja blaženim kardinala Alojzija Stepinca po odluci svetoga pape Ivana Pavla II. u Mariji Bistrici. Dan zimski, vedar i buran. Kako se večer približava, vjetar pojačava, a misari pristižu u župnu crkvu na Buni, gdje svečano proslavljamo zaštitnika našega pastoralnoga centra. Od svega nam je najdraže kada su u crkvi u najvećem broju bili nazočni upravo korisnici pastoralnoga centra, tj. vjeroučenici i pjevači koji su ispunili crkveni korski prostor i pjesmom uzveličali misno slavlje.

Read more …

Treća večer trodnevnice za Stepinčevo

U petak, 9. veljače 2018., proslavljen je treći dan trodnevnice u čast blaženome Alojziju Stepincu, zaštitniku pastoralnoga centra na Buni. Misno slavlje predvodio je don Ilija Petković, župni vikar katedralne župe u Mostaru. Na početku svete Mise nazočne je pozdravio župnik don Nikola zahvaljujući don Iliji, prošlogodišnjem mladomisniku, što je predslavio misno slavlje na svetkovinu Presvetoga Trojstva u Blagaju i što je kao mlad svećenik uvijek spreman priskočiti u pomoć svim župnicima u Hercegovini za zamjenu i slavlje sakramenata i dijeljenje blagoslova.

Read more …

Drugi dan trodnevnice

U četvrtak 8. veljače 2018., proslavili smo i drugi dan trodnevnice u čast blaženoga Alojzija Stepinca koji je zaštitnik pastoralnoga centra na Buni. U dupke punoj crkvi na Buni predstavljeni su župnoj zajednici i ovogodišnji kandidati za sakrament svete Potvrde. Svečano misno slavlje predvodio je don Damir Pažin, župni vikar u župi sv. Ivana apostola i evanđelista u Mostaru, uz koncelebraciju župnika don Nikole Menala i župnoga vikara don Ivana Bijakšića. Nakon navještaja Božje Riječi uslijedilo je predstavljanje 25 kandidata za primanje sakramenta svete Potvrde.

Read more …

Prva večer trodnevnice

Kao i svake godine tako i ove na prvi dan trodnevnice u čast našega velikana i blaženika Stepinca, 8. veljače, imali smo u župi svečanost predstavljanja kandidata za sakramente svete ispovijedi i svete Pričesti. Na mladima svijet ostaje! Sudeći prema prizoru sa svečane svete Mise, svijet ostavljamo u dobrim rukama. Naš župnik don Nikola Menalo pozvao je za prvi dan trodnevnice don Ivana Marčića, župnoga vikara u župi sv. Mateja apostola i evanđelista u Mostaru, koji je predslavio euharistijsko slavlje te na kojem su se predstavili naši mladi prvopričesnici, njih trideset i jedno (31).

Read more …

Župne obavijesti od 12.2. do 25.2.2018.

Predstavljanje knjiga Župnik nevesinjski, don Ante Luburić, obavještava da će u četvrtak, 15. veljače u katedralnoj dvorani u Mostaru u 19 sati biti predstavljene dvije knjige: Katolička Crkva u Fočanskom i Čajničkom kraju i Katolička Crkva u Nevesinju i Gornjoj Hercegovini Poziv je upućen svim vjernicima a posebice onima koji su rodom iz ove župe. Lijepo bi bilo sudjelovati na ovom duhovno-kulturnom događaju. Zatvorena župna kuća u Blagaju Sljedeći tjedan planiramo zatvoriti župnu kuću u Blagaju.

Read more …