2015

Gospa Šenštatska u našoj župi

To je prijenosno svetište, Auksilijar. To je slika Majke Božje Hodočasnice, koja je teška 12 kg, te ispred slike ima vrata od dva krila. S takvom Marijinom slikom započeto je hodočašće od mjesta do mjesta diljem svijeta. Ova, Gospinaslika, doći će u našu župu u Gospinu mjesecu, 26. 10. u 17,30 te ćemo ispred nje obaviti pobožnost.

Read more …

Župne obavijesti od 26.10. do 08.11.2015.

Sakrament svete ženidbe žele sklopiti: - Damir Antunović, sin Matin i Branke r. Perić iz župe Potoci i Gordana Soldo, kći Gordana-Slavka i Vesne r. Puljić iz naše župe. Njihovo vjenčanje predviđeno je u Mostaru, 7. 11. 2015. god.Ako netko zna za neku ženidbenu zapreku dužan je javiti u župni ured. Mladence neka prati Božji blagoslov. Župnoga vjeronauka neće biti u ponedjeljak, 2. 11. 2015. god. zbog spomendana Svih vjernih mrtvih i misa po grobljima.

Read more …

HKM srijedom

Nakon prvog susreta 14. listopada, 2015. godine u kojem smo se upoznali s godišnjim planom i programom , održan je drugi susret, 21. listopada iste godine u kojem se taj plan i program počeo primjenjivati. Za taj je dan bila pripremljena igra asocijacija, jedna od, starim članovima, poznatija aktivnost, a novim, aktivnost koju možda i nisu prije vidjeli. Poslije udobnog smještanja u klupe i pozdrava našega novog kapelana don Damira Pažina

Read more …

Misijska nedjelja u našoj župi

U nedjelju, 18. listopada, obilježili smo, kao i svake godine na poseban način, misijsku nedjelju u našoj župi. Oduvijek su nas učili da ne smijemo biti imuni na bližnjega u nevolji te smo vođeni tom mišlju nakon mise prikupljali sredstva za one najpotrebitije, koji se nalaze na drugom kraju svijeta. Zapjevavši onu, svima dobro poznatu pjesmu ''Tamo gdje palme cvatu, tamo ja želim poć'...'', nismo mogli, a ne pomisliti na naša dva bivša župnika

Read more …

Svete Mise po grobljima

Svi Sveti (1. studenoga):
- Crkva na Buni u 8 sati
- Lakševine u 11 sati
- Bunica u 14 sati
- Kosor u 14 sati
- Ortiješ u 15 sati
- Gnojnice u 15 sati
Dušni dan (2. studenoga):
- Dračevice u 15 sati
- Kočine u 16 sati

Read more …

Župne obavijesti od 12.10. do 25.10.2015.

Prvi susret članova HKM-a bit će u u srijedu 14. listopada 2015. god. s početkom u 20h. Na tom prvom susretu upisat će se novi članovi, predstaviti program za sljedeću godinu i usmjeriti poglede na Svjetski susret mladeži u Krakowu. Prvi Biblijsko-duhovni susret za odrasle bit će u četvrtak, 15. 10. 2015. poslije večernje Mise. Ne ustručavajte se doći na molitvu i razmatranje iz sv. Pisma.

Read more …

Župne obavijesti od 28.9. do 11.10.2015.

Sakrament svete ženidbe žele sklopiti: - Mato Zorić, sin Tomin i Ane r. Josipović iz župe Helsinborg i Marina Rajić, kći Zdravkova i Ljubice r. Bulić iz naše župe. Njihovo vjenčanje predviđeno je na Buni, 3. 10. 2015. u 18 sati. - Nikola Šutalo, sin Vladin i Slavice r. Buconjić i Andrea Bekavac, kći Ivicina i Ljubice r. Delić, oboje iz naše župe. Njihovo vjenčanje predviđeno je na Buni, 10. 9. 2015. u 18 sati.

Read more …

SV. OBITELJ ISUSA, MARIJE I JOSIPA (C)

Prvo čitanje: Sir 3, 2-6.12-14 Tko se boji Gospodina, časti roditelje. Čitanje Knjige Sirahove Gospodin slavi oca u djeci njegovoj i učvršćuje pravo majke nad sinovima njezinim. Tko poštuje oca, okajava grijehe svoje, i tko časti majku svoju, sabire blago. Tko štuje oca, radovat će se sa svoje djece i bit će uslišen u dan molitve svoje. Tko časti oca svojeg, dugo živi; tko čini radost majci svojoj, sluša Gospodina. Sine moj, pomozi oca svoga u starosti i ne žalosti ga za života njegova.

Read more …

ČETVRTA NEDJELJA DOŠAŠĆA (C)

Prvo čitanje: Mih 5, 1-4a Iz tebe će izaći onaj koji će vladati Izraelom. Čitanje Knjige proroka Miheja Ovo govori Gospodin: I ti, Betleheme Efrato, najmanji među kneževstvima Judinim, iz tebe će mi izaći onaj koji će vladati Izraelom; njegov je iskon od davnina, od dana vječnih. Zato će ih Gospodin ostaviti dok ne rodi ona koja ima roditi. Tada će se ostatak njegove braće vratiti sinovima Izraelovim. On će se uspraviti, na pašu izvodit svoje stado silom Gospodnjom, veličanstvom imena Boga svojega.

Read more …

TREĆA NEDJELJA DOŠAŠĆA (C)

Prvo čitanje: Sef 3, 14-18a Gospodin će kliktati nad tobom radosno. Čitanje Knjige proroka Sefanije Klikći od radosti, Kćeri sionska, viči od veselja, Izraele! Veseli se i raduj se iz sveg srca, Kćeri jeruzalemska! Gospodin te riješio tvoje osude, neprijatelje tvoje uklonio! Gospodin, kralj Izraelov, u sredini je tvojoj! Ne boj se više zla! U onaj dan reći će se Jeruzalemu:

Read more …