2016

Mise po grobljima

Zbog misa po grobljima bit će izmijenjen raspored sv. Misa nedjeljom pa se pridržavajte uputa iz župnoga lista.
1. 5. Kosor - Misa u groblju u 9,30 1. 5. Hodbina - Misa u groblju u 9,30 8. 5. Gnojnice - Misa u groblju u 9,30 8. 5. Hodočašće u Hrasno 15. 5. Duhovi-Misa u Lakševinama u 9,30 22. 5. Trojstvo-zaštitnik župe 26. 5. Tijelovo: blagoslov zvonika 19. 6. Kočine - misa u groblju u 9,30 26. 6. Dračevice - misa u groblju u 9,30 3. 7. Kamena-misa u groblju u 14 sati

Read more …

Župne obavijesti od 25.4. do 8.5.2016.

Svibanjska pobožnost započinje u ponedjeljak, 2. svibnja. Pobožnost krunice i litanije predmoliti će žene iz udruge sv. Veronika. Pobožnost je pola sata prije večernje sv. Mise. Sakrament sv. ženidbe žele sklopiti Josip Šaravanja, sin Vlatkov i Mladenke r. Ostojić iz župe Čitluk i Marija Marić, kći Pavina i Dragice r. Kevo iz naše župe. Njihovo vjenčanje predviđeno je u Čitluku, 30. 4. o. g. Biblijsko - duhovna večer Nastavak biblijsko-duhovnih večeri bit će u četvrtak, 28. travnja nakon večernje sv. Mise. Dobro došli!

Read more …

Zlatni jubilarci: Stanko i Anđa Šimić

Davne 1966. Anđa i Stanko Šimić stupili su pred oltar i rekli „da“ pred Bogom u konjičkoj župnoj crkvi. Tada su započeli gajiti svoje obiteljsko stablo. Danas, 10. travanj 2016. godine, iza Anđe i Stanka, stoje mnogi plodovi toga stabla, njihova djeca (sin i dvije kćeri), nevjesta, zetovi, unučad (10 unučadi) i praunučad (2 praunuka). Oni su na današnju nedjelju u našoj župi okrunili pola stoljeća vjernosti, ljubavi i poštovanja kroz dugo razdoblje zajedničkog života.

Read more …

Župne obavijesti od 11.4. do 24.4.2016.

Radovi na zvoniku idu svojim tijekom. Nadat se da će kroz sljedeća dva tjedna biti okončani. Zahvaljujemo svima na sudjelovanju u izgradnji. Do sada ste darovali 2280 KM. Ovim iznosom možemo poklopiti novi križ. Trinaest utoraka sv. Anti započeli smo u utorak, 15. ožujka 2016. god. Pobožnost će biti svakoga utorka pola sata prije večernje sv. Mise do svečeva spomendana. Župni vjeronauk i sekcije Nastavak župnoga vjeronauka i sekcija započinje u ponedjeljak, 11. travnja 2016. god. U subotu neka dođu i krizmanici i prvopričesnici, kada ćemo se dogovoriti o učlanjenju u zborove i ministrante.

Read more …

Prva Pričest u župi

Bijele haljine, sklopljene ruke u molitvi, čista i radosna srca krasili su 35 malenih koji su u svoj život pridodali još jedan sakrament, sakrament svete Pričesti na nedjelju Božanskoga milosrđa, i to u Svetoj godini. Ovaj datum 3. 4.2016. je povijesni dan, ne samo našim prvopričesnicima i našim župljanima, nego i svim kršćanima. Ovu godinu je Sveti Otac proglasio godinom Božanskog milosrđa jer želi da promatramo Božansko Milosrđe, koje nadilazi sva ljudska ograničenja i sjaji nad tamom grijeha, kako bismo postali pouzdaniji i učinkovitiji svjedoci.

Read more …

KRIZMA, 2016.

Prva pouskrsna krizma na Vazmenu subotu, 2. travnja 2016., na Buni, raskrižju triju putova: Čapljine-Mostara-Stoca, stjecištu triju rijeka: Bune-Bunice-Neretve i sjedištu župe Blagaj-Buna posvećene Osobama Presvetoga Trojstva Ocu-Sinu-Duhu Svetomu. Četrdeset i pet pripravnika, od kojih 25 krizmanika i 20 krizmanica, u crvenim haljinama u procesiji ulaze u župnu crkvu i zauzimaju prve klupe. Za njima su u crkvi kumovi i kume, roditelji i ostali misari koji su ispunili crkvenu dvoranu i kor, a ostalo

Read more …

Vazmeno trodnevlje

Trnovito šipražje je opasno. Ruže su tako lijepe i mirisne, a zašiljeni oštri vrhovi su opasni za ljudsku kožu. Isplesti trnovu krunu i staviti je na ljudsku glavu - kakav strašan prizor, kakav besmisao! To bi značilo mučenje čovjeka i izrugivanje kraljevskog dostojanstva. I tako kraj oltara, stoji kruna od trnova grmlja stavljena na Isusovu glavu upravo kako bi ga mučila i kako bi izrugala njegovo kraljevsko dostojanstvo. Apostoli zbunjeni Isusovim riječima otvaraju se Učitelju i događa se promjena.

Read more …

OBAVIJEST ZA PRVOPRIČESNIKE I KRIZMANIKE

Obavijest prvopričesnicima i krizmanicima Probe i za prvopričesnike i za krizmanike bit će 29., 30. i 31. ožujka.
Za krizmanike su probe u 17 sati a za prvopričesnike poslije večernje sv. Mise. Ispovijed prvopričesnika i roditelja bit će se u petak, 1. travnja u 11 sati. Nakon ispovijedi bit će kratka proba s prvopričesnicima i roditeljima. Ispovijed krizmanika, roditelja i kumova bit će se u petak, 1. travnja u 14 sati. Nakon ispovijedi bit će kratka proba s krizmanicima i kumovima.

Read more …

Župne obavijesti od 28.3. do 10.4.2016.

Ispovijed prvopričesnika i roditelja bit će se u petak, 1. travnja u 11 sati. Nakon ispovijedi bit će kratka proba s prvopričesnicima i roditeljima. Ispovijed krizmanika, roditelja i kumova bit će se u petak, 1. travnja u 14 sati. Nakon ispovijedi bit će kratka proba s krizmanicima i kumovima. Krizmanici trebaju doći u Pastoralni centar u subotu, 2. 4. 2016. u 10,30 sati obučeni u krizmaničke haljine. Prvopričesnici trebaju doći u Pastoralni centar u nedjelju, 3. 4. 2016. u 10,30 sati obučeni u prvopričesničke haljine.

Read more …

OBREDI VELIKOGA TJEDNA

Veliki Četvrtak 18 - MISA VEČERE GOSPODNJE I PRANJE NOGU APOSTOLIMA Veliki Petak 18 - OBREDI VELIKOGA PETKA (pjevanje Muke, ljubljenje križa i sv. pričest) Velika subota 20 sati: USKRSNO BDJENJE (blagoslov ognja ispred crkve, blagoslov svijetla, vode, hrane i uskrsnih jaja)Nedjelja: USKRS 8 sati: RANA MISA 8 sati: MISA U BLAGAJU 11 sati: PUČKA MISA

Read more …