2016

Župne obavijesti od 14.3. do 27.3.2016.

Za zvonik (KM): Mato Raič 50, Kata Mihalj 10, Ante Drljo 100, Tomislav Soldo 100, Milenko Pavlović 200, Marinko Pažin 50, Mirko Perić Đurin 100, Ob. Vijačkić, Ćuraković i Adašević 200, Ljubo Palac 50, Anđa Filipović 30, Davor Ramljak 50, Robert Čobanović 50, Tomo Nikolić 50, Nikola Marijanović 50, Ilija Perić 100, Ante Sušac 30. Pobožnost križnoga puta tijekom korizme je petkom u 17.30, pola sata prije večernje svete mise, u našoj crkvi na Buni.

Read more …

Naša župa - dio Inicijative 24 sata za Gospodina

„Inicijativa „24 sata za Gospodina“ koja se slavila u petak i subotu prije četvrtog tjedna korizme, uvedena je u svim biskupijama. Toliko se ljudi, uključujući i mlade, vraćaju sakramentu Pomirenja; kroz to iskustvo ponovo otkrivaju put povratka Gospodinu, živeći trenutak intenzivne molitve i pronalazeći značenje u svojim životima.“ Veli Papa Franjo te je pozvao sve crkve da se uključe u inicijativu. I naša župa, bila je dio ovog projekta. Vrata crkve su bila otvorena

Read more …

24 sata za Gospodina, petak i subota 4. i 5. ožujka 2016. god.

Svaka je korizma povlašteno vrijeme Božjega milosrđa. Korizmu u ovoj Jubilarnoj godini trebamo proživljavati i slaviti intenzivnije u molitvi i postu, u pokori i ljubavi. Papa poziva da se cijela Crkva ujedini u molitvi Dvadeset i četiri sata za Gospodina (br. 17), koja će se, kako je planirano, održati u petak i subotu prije četvrte korizmene nedjelje. Među raznim poticajima i inicijativama papa

Read more …

Župne obavijesti od 29.2. do 13.3.2016.

Izrada zvonika naše župne crkve na Buni Poštovani vjernici, drago nam je svima kada se naša župna crkva, dvorište i popratne prostorije izgrađuju, uređuju, dotjeruju kako bi nam ovo bilo mjesto mira te oaza za dušu. Radovi na crkvi, u crkvi, u pastoralnom centru, u “svetištu pored rijeke” idu i ubrzanije nego što zamislimo. Stoga, zahvaljujemo svima vama na nesebičnom zalaganju i daru a ponajviše na korisnu savijetu.

Read more …

Pokorničko hodočašće u svetište Kraljice Mira u Hrasno (video+slike)

Ove godine, kao i prethodnih godina organizirano je pokorničko hodočašće u središnje marijansko svetište Trebinjsko-Mrkanske biskupije u Hrasno. Svake nedjelje hodočaste po tri župe, a mogu im se priključiti i vjernici iz drugih župa. U drugu korizmenu nedjelju 21. veljače, hodočastila je naša župa Blagaj-Buna zajedno sa župama Neum, Gradac, Hutovo, Čapljina, te mnogi vjernici iz drugih župa.

Read more …

Dan bolesnika u župi,11.veljače 2016.godine

Na jednom od sastanaka HKM-ovaca, župnik nas je pozvao na razmišljanje o djelima milosrđa, kako duhovnim tako i tjelesnim, te nas mlade kao udove Crkve potaknuo da kroz njih djelujemo,napose u ovoj godini Božanskog milosrđa. Kroz zanimljive križaljke prisjetili smo se kojih to četrnaest djela milosrđa, pravi vjernik treba znati i činiti. Nakon toga, kako to uvijek i biva, mladi su iznosili svoje prijedloge, svoje ideje o tome kako oni žele djelovati, kako se oni žele ispuniti i ostvariti

Read more …

Župne obavijesti od 15.2. do 28.2.2016.

Pobožnost križnoga puta tijekom korizme je petkom u 17.30, pola sata prije večernje svete mise, u našoj crkvi na Buni.
Biblijsko- duhovna večer bit će u četvrtak, 18. veljače nakon sv. Mise. Nastavljamo započete susrete, koji su lijepo započeli u jesen prošle godine.Pozivamo sve one koji žele provesti večer s Biblijom i molitvom da nam se pridruže.
Sastanak za roditelje ovogodišnjih prvopričesnika bit će

Read more …

Stepinčevo 2016.

U vremenu u kojem živimo čovjek sve više gubi osjećaj za svetost. Na svetost se gleda kao na nešto što je miljama daleko od naše svakodnevice, kao nešto što jednostavno više nije moderno. Upravo zbog toga Crkva stalno naglašava i opominje kršćane da trebaju težiti za svetošću, ističući Kristov poziv na svetost: "Ta pisano je: Budite sveti jer sam ja svet" (1 Pt 1,16).

Read more …

Trodnevnica bl. Alojziju Stepincu

Župa Presvetoga Trojstva Blagaj – Buna kao i svake godine proslavila je spomendan bl. Alojzija Stepinca, biskupa i mučenika. Samom spomendanu našega blaženika prethodila je trodnevnica. Prvi dan trodnevnice sveto misno slavlje predslavio je don Ivan Bijakšić, župni vikar s Gradine. Svetu misu uzveličao je njihov župni mješoviti zbor.

Read more …

Korizmeno pokorničko hodočašće naše župe u Gospino svetište u Hrasno

Svetišta su nerazdvojno povezana s hodočašćima: „Hodočasnik treba svetište i svetište treba hodočasnika“. U svetište se ulazi prije svega da zahvalimo Bogu, svjesni da smo uzljubljeni prije nego što smo sami bili u mogućnosti ljubiti Ga; da izrazimo svoju hvalu Gospodinu za divote od Njega stvorene (usp. Ps 136); da zatražimo oproštenje grijeha koje smo počinili

Read more …